Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kočnera stopa je vo veľkej miere pravda, povedala advokátka Zoltána obvineného z vraždy

Podľa jedného z obvinených, si vraždu Jána Kuciaka objednal práve Marian Kočner. Zobraziť galériu (2)
Podľa jedného z obvinených, si vraždu Jána Kuciaka objednal práve Marian Kočner. (Zdroj: FB/Zoltán A.)

BRATISLAVA - Polícia nekomentuje medializované informácie o objednávateľovi vraždy novinára Jána Kuciaka. Údajne si ju objednal podnikateľ Marian Kočner, ktorý je v súčasnosti vo väzbe v kauze televíznych zmeniek. Potvrdila to aj obhajkyňa Andruskóa, Lívia Kňažíková.

Mariana Kočnera previezli ešte v utorok večer z bratislavského Justičného paláca do prísne stráženej väznice v Leopoldove. Podľa medializovaných informácií jeden z obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka, Zoltán Andruskó, ukázal práve na Kočnera ako na objednávateľa. Teraz to pre portál tvnoviny.sk potvrdila aj Andruskóova obhajkyňa Lívia Kňažíková. O niekoľko hodín však svoje slová pre televíziu Joj poprela.

"Polícia sa k procesnej stránke prípadu absolútne nevyjadruje. Medializované informácie nie sú z oficiálneho zdroja, k ich relevantnosti sa vyjadrovať nebudeme," uviedlo oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Informácie z "neoverených" zdrojov nekomentuje podľa svojej hovorkyne Jany Tökölyovej ani Úrad špeciálnej prokuratúry.

"Všetky informácie, ktoré bolo možné v súčasnom procesnom štádiu trestného konania aktuálne sprístupniť médiám, poskytol generálny prokurátor Jaromír Čižnár a dozorujúci prokurátor na tlačovej besede (1. 10.). Nad rámec poskytnutých informácií sa v súčasnosti, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nebudeme vyjadrovať a ani komentovať informácie z neoverených zdrojov," uviedla v reakcii Tökölyová.

To, že si mal vraždu objednať Kočner, mala povedať obvinená Alena Zsuzsová Andruskóovi, ktorá sa mala s objednávkou obrátiť na neho. Kočner z objednávky vraždy podľa Denníka N obvinený nie je.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Sú vo väzbe.

Viac o téme: VraždaJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu