Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Susedia o Alene, ktorá si mala objednať vraždu Kuciaka: Vzťah s Kočnerom? O tom vedeli všetci!

Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka a z úkladnej vraždy formou účastníctva, mala za Marianom Kočnerom chodiť do jeho hotela na Donovaloch. Zobraziť galériu (7)
Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka a z úkladnej vraždy formou účastníctva, mala za Marianom Kočnerom chodiť do jeho hotela na Donovaloch. (Zdroj: Topky.sk)

KOMÁRNO - V meste na juhu Slovenska sa nehovorí takmer o ničom inom, len o dni, kedy zatkli 44-ročnú Alenu Zsuzsovú. Matku 15-ročnej dcéry obvinili z obzvlášť závažného činu úkladnej vraždy formou účastníctva a z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa medializovaných informácií má byť krstným otcom jej dcéry Marian Kočner. Alena však mala mať s kontroverzným podnikateľom oveľa bližší vzťah.

V Komárne na juhu Slovenska polícia zadržala 44-ročnú Alenu len deň po tom, ako zasahovala v Kolárove. V médiách sa objavili informácie o tom, že Alena má byť tlmočníčka, ktorá mala prekladať aj kontroverznému podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, ktorý je momentálne vo väzbe. Kočner má byť dokonca krstným otcom jej dcéry, ktorú má Alena so známym podnikateľom Marianom Markovičom, prezývaným Ampulka. S ním bola zosobášená a pred 11 rokmi sa rozviedli. Markovič má byť momentálne na dovolenke. 

FOTO VO VNÚTRI Alena Zs. z prípadu vraždy Kuciaka zbierala kompro na politikov

Kočner, ktorý je obvinený v kauze falšovania zmeniek a momentálne je vo väzbe, však po svojom advokátovi Martinovi Pohovejovi odkázal, že to je lož. “Môj klient prehlasuje, že ako krstný otec je uvedený len na dvoch krstných listoch. Obe deti sú mužského pohlavia a dnes majú viac ako 30 rokov. Ďalej prehlasuje, že nikdy nevyužil žiadne tlmočnícke služby do talianskeho jazyka, nikdy nezamestnával žiadnu tlmočníčku a ani tlmočníka. Taktiež nikdy neobchodoval so žiadnymi talianskymi firmami. V meste Komárno bol len raz v živote, a to pred rokom 1989,“ napísal Pohovej. 

Susedia o Alene, ktorá
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Miestni v tom majú jasno

Obyvatelia Komárna však o tom, že Alena s dcérou mali s kontroverzným podnikateľom bližší vzťah, vôbec nepochybujú. "On sem nechodil, ale malá Mia sa všade chválila tým, že jej krstný otec je práve Kočner, vedeli to všetci," povedala neďaleká susedka. Mia je momentálne so svojou babkou, mamou obvinenej Aleny, v ich dome na Okružnej ceste. "Vôbec nevychádzajú, malá ani nechodí do školy. Jedine kurátorku tam púšťajú," hovorí susedka. 

Alenina dcéra žije momentálne
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk)

Pred domom parkuje luxusné auto so zlatomoraveckou ŠPZ, ktoré bolo kúpené v máji 2018. Alena je už však 15 rokov nezamestnaná. Predtým figurovala v niekoľkých talianskych firmách. "Nerobí nikde, neviem, odkiaľ brala peniaze. Keď mala len tak požičať niekomu 20-tisíc a pritom toľké roky nerobí. Vyvážala sa na luxusných autách," dodáva suseda. 

Alenina dcéra žije momentálne
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk)

Podľa našich informácií Alena s dcérou často navštevovali aj Donovaly a hotel, ktorého majiteľom je práve Kočner. Po dedine sa dokonca povráva, že medzi Alenou a Kočnerom bol bližší vzťah. Objavili sa špekulácie aj o tom, že Mia by mohla byť jeho dcérou. Väčšina miestnych sa však vyjadruje opatrne, pretože majú strach.

Objednávka za 70-tisíc

Vraždu novinára Jána Kuciaka si mala objednať práve Alena Zsuzsová za 70-tisíc eur. Z toho 50-tisíc malo byť vyplatených v hotovosti a 20-tisíc bolo odpustenie dlhu, ktorý mal ďalší obvinený, Zoltán Andruskó, voči Alene. Ten mal byť sprostredkovateľom medzi ňou a Miroslavom Marečkom s Tomáš Szabom, pričom Marečka mal byť vodič, ktorý strelca Szaba priviezol do Veľkej Mače. Objednávka mala byť na jednu osobu. "To dievča, chúďa, bolo len v zlom čase na zlom mieste," povedal na brífingu generálny prokurátor Jaromír Čižnár. 

Martina Kušnírová a Ján
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Martina Kušnírová)

Je však viac ako pravdepodobné, že Alena nebola konečným článkom pyramídy. Skutočný zadávateľ a motív, prečo bol popravený investigatívny novinár, zatiaľ známy nie je. 

Polícia zadržala a obvinila
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Blízko aj ku Kollárovi

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk mala mať Alena Zsuzsová blízko aj k lídrovi strany Sme rodina, Borisovi Kollárovi. Poslancovi sa mala ozvať pred ôsmimi rokmi, ten však tvrdí, že ide o omyl. 

„Napísala mi sms omylom, tak som s ňou začal komunikovať,“ povedal pre portál Kollár. Ten hovorí, že sa s ňou stretol asi trikrát. Zsuzsová vždy prišla za ním, prosila si od neho peniaze pre svoju dcéru, poslanec ale tvrdí, že to preňho nebolo nič výnimočné, o pomoc ho žiadalo a žiada veľa ľudí. „Nejaké peniaze som jej dal. Pôsobila na mňa ako normálna žena, ktorá nevie uživiť decko. Nemal som pocit, že je nejaká kšeftárka, a odvtedy nič,“ pokračoval Kollár. Podľa Kollára mu chcela dohodiť rôzne nehnuteľnosti a pri stretnutiach spomínala Kočnera.

Vyšetrovanie v číslach

Polícia zasahovala vo štvrtok, 27. septembra v Kolárove. Niekoľko hodín prehľadávala dom, v ktorom žil Tomáš Szabo so svojimi rodičmi. Na druhý deň zadržali aj Alenu Zsuzsovú. V nedeľu rozhodoval Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici o tom, či štvoricu obvinených nechá vo väzbe. Proti rozhodnutiu sa odvolali všetci okrem Zoltána Andruskóa. 

Polícia zadržala podozrivých z vraždy Kuciaka
- 12 domových prehliadok

- 13 prehliadok iných priestorov

- 570 zaistených stôp (zbrane, zhodný náboj, počítače, mobil použitý pri vražde)

- 1000 hodín odpracovali policajti od štvrtka do nedele

- 58 policajtov NAKA zasahovalo

- 12 kriminalistických technikov bolo na miestach zásahov

- 55 príslušníkov Lynx Commando zasahovalo

- 30 policajtov z PPÚ bolo tiež na mieste - nechýbali kynológovia, experti z KEÚ, počítačoví technici ani Europol

- 90 členov má špeciálny vyšetrovací tím

Viac o téme: VraždaMarián KočnerJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu