Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivá spomienka na vianočné sviatky: Zastrelili slovenského speváka policajti?!

Peter Fiala Zobraziť galériu (4)
Peter Fiala (Zdroj: peterfiala.sk)

PARTIZÁNSKE - Jeho spevácka kariéra sa ešte len rozbiehala a život takisto... Počas vianočných sviatkov v roku 2004 však život Petra Fialu navždy vyhasol len pár dní pred jeho 27. narodeninami. Podľa policajnej verzie išlo o autonehodu, niektorí svedkovia však tvrdia, že mladíka zasiahol výstrel vypálený mužmi zákona.

Peter Fiala sa narodil 29. decembra 1977. Vo svojom živote sa rozhodol ísť cestou umenia a vybral si spevácku kariéru. V roku 2004 mu vyšiel debutový album Ver mi alebo nie, najznámejšou piesňou bol song Keď nestačí slovenčina. 

Lenže život mladého speváka skončil v tom istom roku, len pár dní pred jeho 27. narodeninami. Vianočné sviatky tak jeho rodine navždy pripomínajú túto tragédiu a 26. december je pre nich tým najťažším dňom. 

Desivá spomienka na vianočné
Zobraziť galériu (4)

Jeho smrť zostáva však aj po mnohých rokoch v podstate nevysvetlená. Výpovede policajtov a svedkov sa rozchádzajú a rodičia mužom zákona neveria. Na prvý pohľad išlo o haváriu, ktorú zapríčinil vodič s alkoholom v krvi.

No objavili sa výpovede, že hliadka auto s mladými ľuďmi prenasledovala a vypálila dokonca aj takzvané varovné výstrely. A tie vraj nesmerovali len na pneumatiky, ale aj priamo do vozidla. Vedľa Petra vtedy sedela len 15-ročná Lenka a podľa nej jedna strela zasiahla speváka do krku. „Som si istý, že Petra zastrelili policajti a teraz to chcú hodiť na nevinného človeka,” povedal v minulosti pre časopis Život jeho otec Viliam. 

Desivá spomienka na vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Nech už bola príčina nešťastnej udalosti akákoľvek, Peter Fiala za ňu zaplatil tú najvyššiu cenu. 

Viac o téme: Peter Fiala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu