Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia pri pobreží Líbye: Zrejme sa utopilo až 100 nelegálnych migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Libyan Coast Guard via AP)

TRIPOLIS - Zrejme až 100 migrantov je nezvestných a pravdepodobne sa utopilo po tom, ako sa ich loď prevrátila v pobrežných vodách Líbye východne od hlavného mesta Tripolis. Podľa agentúry AP to oznámila líbyjská pobrežná stráž.

Zasahujúcej hliadke sa v piatok podarilo z vody vytiahnuť 16 ľudí z celej skupiny, našli tiež tri mŕtve deti. Hovorca pobrežných zložiek nevedel povedať, kedy sa pašerácke plavidlo vydalo na nebezpečnú cestu cez Stredozemné more do Európy. Podľa jedného z preživších sa na palube nachádzalo okolo 125 pasažierov spoločne so ženami a deťmi. Zachránených cestujúcich previezli do mesta Tadžúra východne od Tripolisu.

Príslušníci pobrežnej stráže okrem toho zadržali tri pašerácke lode spoločne s 345 nelegálnymi migrantmi, rovnako v oblasti východne od Tripolisu. Pobrežie v západnej časti Líbye je hlavnou východiskovou zónou pre migrantov snažiacich sa po mori dostať do Európy, do ktorej vkladajú nádeje na lepší život. Väčšina z nich pochádza zo štátov ležiacich v subsaharskej Afrike, i keď v poslednom čase sa z kontinentu čoraz viac pokúšajú dostať aj Tunisania či Líbyjčania.

Viac o téme: PobrežieMigrantiLíbya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu