Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matovičov poslanec na čele Tiposu nevydržal: Ňarjaš vraj končí kvôli zmluve, hoci ju pred pár dňami nespomínal

Ňarjaš končí ako člen predstavenstva Tiposu. Zobraziť galériu (3)
Ňarjaš končí ako člen predstavenstva Tiposu. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Po jeho nástupe do tejto funkcie sa začínalo ozývať čoraz viac kritikov, nie len zo strany vtedajšej opozície, no aj z koalície. Erik Ňarjaš z klubu OĽaNO sa objavil ako člen predstavenstva v Tipose, čo viacerých prekvapilo. Dnes už to nie je jeho aktuálna pozícia, pretože v nej náhle končí. Sám hovorí, že je to vraj pre časovú obmedzenosť, hoci predtým nič o časovom limite nehovoril.

archívne video

Igor Matovič: Ani Mečiar si nedovolil to, čo PS a SaS a Demokrati (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

O Ňarjašovom konci na tejto pozícii píše Denník N. Tipos predtým len začiatkom roka hovoril, že Ňarjaš vraj "spĺňa všetky predpoklady na vykonávanie funkcie člena predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti Tipos".

"Minister financií SR Michal Horváth odvolal pána Erika Ňarjaša z pozície člena predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS. Ministerstvo financií SR predpokladá ukončenie výberového konania na členov predstavenstva v priebehu najbližších týždňov," oznámilo už verejne ministerstvo financií.

Matovič ho nominoval potichu koncom minulého roka

Bývalý minister financií Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) urobil z Ňarjaša člena predstavenstva Tiposu len deň pred svojím oficiálnym koncom na ministerstve financií, s platnosťou od 23. decembra minulého roka. Ešte v januári sa dokonca hovorilo o tom, že Ňarjaš za túto funkciu zatiaľ nedostáva plat, novú prácu vnímal vraj len ako externé poradenstvo.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Heger ho nevymenil, no kritika tu bola

Viacerí kritici Matoviča obviňujú z toho, že nomináciu Ňarjaša uskutočnil bez akéhokoľvek výberového konania. Následne ostal Heger vo vláde bez vyslovenej dôvery ako premiér, ktorý síce kritizoval Ňarjašove figurovanie na tejto pozícii, no nijak nezakročil a ani ho nevymenil.

Matovičov poslanec na čele
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/archív E.Ň., Topky/Ramon Leško)

Ešte začiatkom týždňa nehovoril nič o konci vo funkcii

Ňarjaš končí práve v období už úradovania novej vlády odborníkov. Ministerstvo financií, ktorému nominácia prislúcha, už vedie Michal Horváth. Ňarjaš tvrdí, že v Tipose ukončil svoje pôsobenie, lebo vraj uplynula časová lehota, ktorá trvala polroka. Vraj počas jej trvania mal on ako nominant poverenie zastávať ju aj bez výberového konania.

Denník však pripomína, že ešte v utorok Ňarjaš nespomínal, že by mal vôbec končiť. Dnes už hovorí inak a tvrdí, že od začiatku bolo jasné, že v Tipose bude pôsobiť maximálne šesť mesiacov.

Viac o téme: KoniecOdchodTiposOĽaNOErik ŇarjašČlen predstavenstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu