Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tieto potraviny počas nasledujúcich troch mesiacov v reťazcoch nezdražia! Od pondelka ich spoznáte podľa označenia

Samuel Vlčan
Zobraziť galériu (2)
Samuel Vlčan (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Niektoré základné potraviny by nemali počas nasledujúcich troch mesiacov zdražovať. Vyplýva to z iniciatívy obchodných reťazcov, o ktorej v piatok informoval dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan spolu s predsedom Slovenskej aliancie moderného obchodu Martinom Krajčovičom a viceprezidentom Zväzu obchodu SR Filipom Kasanom.

 Rozsah produktov so zastropovanými cenami bude u každého z obchodných reťazcov iný, no ide hlavne o potraviny domáceho pôvodu. Minister Vlčan uviedol, že zastropovanie bude platiť od pondelka 20. marca, pričom potraviny so zastropovanou cenou budú označené logom "Protiinflačná garancia".

Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan o zastropovaní cien niektorých potravín na tri mesiace (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Som veľmi rád, že sme na ministerstve prijali iniciatívu so zástupcami ôsmich najväčších obchodných reťazcov o zastropovaní približne 400 najmä slovenských potravín," dodal Vlčan.

Tieto potraviny počas nasledujúcich
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Cieľom iniciatívy podľa Kasanu je chrániť spotrebiteľov pred zdražovaním, no bez deformovania trhu štátnymi zásahmi. "Členovia zväzu obchodu podpisom deklarácie o cenovej stabilite spred roka prijali záväzok, že k cenotvorbe potravín budú pristupovať citlivo a obchodné marže nebudú zvyšovať. Tento záväzok sme dodržali a ceny potravín rástli len z dôvodu zvýšenia odbytových cien našich dodávateľov," uviedol Kasana.

Viac o téme: Ceny potravínSamuel VlčanZastropovanie cien
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu