Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Priznanie slávnej TOPMODELKY: Vyhorela v 25 rokoch... Neznášala sa na seba pozerať!

Christy Turlington Zobraziť galériu (5)
Christy Turlington (Zdroj: Profimedia)

KALIFORNIA - Modeling nie je prechádzka ružovou záhradou. Dokazujú to aj slová niekdajšej topmodelky Christy Turlington, ktorá žiarila v 90. rokoch. Hoci celý svet oslňovala z tituliek prestížnych magazínov, ona sama si prechádzala vyhorením.

Christy Turlington sa narodila 2. januára 1969. Ako tínedžerku ju v Miami objavil lokálny fotograf a po škole začala pózovať ako modelka už v 14 rokoch. Po dovŕšení dospelosti začala robiť v New Yorku modelku na plný úväzok. 

Galéria: Christy Turlington

O pár rokov neskôr už patrila k takzvaným topmodelkám. V 90. rokoch stačilo povedať krstné meno Naomi, Cindy či Christy a každý vedel, o koho ide. Práve preto bola spolu s Lindou Evangelistou, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helenou Christensen, Elle MacPherson a Claudiou Schiffer označená pojmom Úžasná sedmička.

Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz a Naomi Campbell si pred rokmi zapózovali nahé.
Zobraziť galériu (5)
Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz a Naomi Campbell si pred rokmi zapózovali nahé.  (Zdroj: Herb Ritts)

Christy patrila tiež k modelkám, ktoré sa objavili v klipe Georga Michaela k piesni Freedom. V 90. rokoch si však zároveň prechádzala veľkou krízou. „V tom bode mojej kariéry som bola vyhorená a nemala som záujem byť fotografovaná. Bola som unavená z toho, že vidím svoju vlastnú tvár v magazínoch alebo inde,” prezradila nedávno na sieti Instagram. 

Priznanie slávnej TOPMODELKY: Vyhorela
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

Vtedy sa modelka rozhodla zmeniť svoj život. Vrátila sa do školy a odpromovala. Po škole sa začala venovať podnikaniu, písaniu, pripravovala tiež reportáže pre NBC. Neskôr začala spolupracovať s medzinárodnou humanitárnou organizáciou - jej záujem sa sústreďuje na matky, na zdravotnú starostlivosť, aká je im poskytovaná a výskum úmrtí žien pri pôrodoch. Sama získala titul aj v oblasti verejného zdravotníctva. 

Stala sa tiež režisérkou dokumentu No woman, no cry, ktorý sa venuje zdraviu matiek v Tanzánii, Bangladéši, Guatemale a Spojených štátoch amerických.  

Bývalá modelka, ktorá sa aj teraz občas objaví na titulnej stránke, je známa aj ako maratónska bežkyňa. 

Priznanie slávnej TOPMODELKY: Vyhorela
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: InStyle)

Viac o téme: Christy Turlington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu