Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

NAKA obvinila Roberta Kaliňáka a podnikateľa Jozefa Brhela! Vyšetrovateľ ich viní z podplácania

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila exministra Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre zločin podplácania. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Aktualizované o 13:00

Exminister vnútra a člen predsedníctva opozičného Smeru-SD Robert Kaliňák považuje obvinenie, ktoré mu bolo vznesené pre zločin podplácania, za nezákonné a nezmyselné. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii. Predseda Smeru-SD Robert Fico poukázal na to, že obvinenie je postavené na individuálnej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho.

Kaliňák považuje obvinenie z podplácania za nezákonné a nezmyselné (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované o 09:50

V aktuálnom štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie k obvineniu Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre podplácanie. Informuje o tom Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na sociálnej sieti. Priblížil, že v danej veci prebiehajú procesné úkony pod dozorom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

archívne video

NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc (Zdroj: Topky/Maarty)

 

OBVINENIE Z PODPLÁCANIA NA FINANČNEJ SPRÁVE SR Vyšetrovateľom NAKA P PZ bolo dňa 1. 2. 2023 vznesené obvinenie osobám...

Posted by Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR on Thursday, February 2, 2023

Obvinení mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie. Podľa portálu aktuality.sk malo ísť o Františka Imreczeho.

„Včera vo večerných hodinách sme od dvoch maskovaných operatívnych príslušníkov NAKA obdržali uznesenie o vznesení obvinenia pre podozrenie zo spáchania zločinu podplácania,“ uviedol pre portál Kaliňákov obhajca David Lindtner ako sa o obvinení dozvedeli. Malo byť založené na tom, že Brhel mal doplácať peniaze k platu exprezidenta finančnej správy Františka Imreczeho. „Skutok je založený výlučne na lživej výpovedi kajúcnika Františka Imreczeho,“ vyhlásil Lindtner.

Podľa uznesenia o vznesení obvinenia bol exminister Kaliňák organizátorom. Ako ďalej portál informuje, Imrecze je v tomto prípade vylúčený na samostatné konanie. „Nevieme, či bol obvinený z prijímania úplatku,“ podotkol Lindtner.

Tvrdenie Imreczeho o doplatku platu Kaliňák aj Brhel popierajú. Už boli k tomu vypočutí v prípade Mýtnik. „Vetu ,Dohodni si kompenzáciu‘ nie je v právnom štáte možné kvalifikovať ako organizovanie podplácania,“ tvrdí advokát Kaliňáka. Podľa neho celý skutok nemá logiku a ide o snahu kriminalizovať predstaviteľov politickej opozície. Kaliňák so svojim obhajcom dnes požiadajú o prístup do spisu, aby mohli podať sťažnosť a vyjadriť sa vo veci v procesnom postavení obvineného, informuje portál.

Viac o téme: PodplácanieObvinenie NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu