Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Robert Fico označil trest pre Františka Imreczeho za škandalózny: Takú ponuku podľa neho nemohol odmietnuť

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Trest pre kajúcnika Františka Imreczeho je škandalóznou dohodou, ktorej cieľom je pomáhať s kriminálizáciou opozície. O podmienečnom a peňažnom treste pre bývalého prezidenta finančnej správy (FS) to uviedol predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Expremiér upozorňuje, že za dohodou a schválením dohody sú príslušníci polície, prokuratúry a súdov, ktorých považuje za vykonávateľov prenasledovania politickej opozície. Imrecze podľa Fica dostal od týchto osôb "ponuku, ktorá sa nedá odmietnuť", spočívajúcu v udávaní predstaviteľov opozície výmenou za zotrvanie na slobode.

Archívne video

Kaliňák považuje obvinenie z podplácania za nezákonné a nezmyselné (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Neexistujú žiadne priame ani nepriame dôkazy, ktoré by podporovali, resp. verifikovali pravdivosť tvrdení Františka Imreczeho. Práve naopak, existujú tu iné, pre vec podstatné dôkazy, ktoré svedčia v neprospech jeho tvrdení, resp. pravdivosť jeho výpovedí vyvracajú," upozornil Fico. Neskúmanie pochybností zo strany polície a špeciálnej prokuratúry vníma Fico ako dôkaz úlohy zničiť opozíciu.

Robert Fico označil trest
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Exšéf finančnej správy František Imrecze dostal za korupciu úhrnný trojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou päť rokov. Okrem iného aj peňažný trest vo výške 202.000 eur, v prípade jeho nezaplatenia náhradný trojročný trest väzenia. Vo štvrtok o tom na verejnom zasadnutí rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, keď schválila v mierne modifikovanej podobe dohodu o vine a treste uzatvorenú medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Imreczem. Rozhodnutie je právoplatné.

Dostal tiež šesťročný zákaz činnosti vo verejnej správe. Má zákaz sa stretávať s osobami, figurujúcimi v stíhaných skutkoch.

Viac o téme: TrestRobert FicoFrantišek Imrecze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu