Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Politici reagujú na Dzurindov comeback: Na jeho kauzy nezabudli, Jarjabek si myslí, že mieri ešte vyššie!

Na Dzurindov projekt nahliadajú mnohí s odstupom a rezervou. Zobraziť galériu (6)
Na Dzurindov projekt nahliadajú mnohí s odstupom a rezervou. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel, Ramon Leško, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na reakcie voličov po oznámení Modrej koalície expremiéra Mikuláša Dzurindu si budeme zrejme musieť ešte počkať, no už teraz sa môžeme pozrieť, ako vlažne a skôr negatívne prijali jeho návrat na politickú scénu samotní politici. Nikto z nich na kauzy nezabudli a viacerí spomínajú aj spis Gorila. Opozícii sa zrejme tak skoro nezapáči a ani niektorým koaličníkom.

archívne video

Mikuláš Dzurinda po týždňoch mlčania predstavil nový politický projekt Modrá koalícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ako prvý reagoval bývalý štátny tajomník rezortu zahraničných vecí a bývalý SaS-kár Martin Klus, ktorý sa len svojich priaznivcov familiárne spýtal, akým lídrom môže Dzurinda nakoniec byť.

Politici reagujú na Dzurindov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Martin Klus)

Už ostrejšie vystúpil predseda Socialisti.sk Artur Bekmatov, ktorý aktuálne rokuje aj s Andrejom Dankom z SNS o novom bloku. Toho "zaujalo", že Dzurinda svoj projekt predstavil vraj na výročie protestov voči kauze Gorila, ktorú s expremiérom viacerí politici spájajú.

Politici reagujú na Dzurindov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Artur Bekmatov)

Matovič si v rámci nepriamej reakcie zavtipkoval

Nepriame reakcie boli aj v koalícii, konkréte u Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý si zavtipkoval, že v Bratislave ušla zo ZOO Gorila. Po tomto incidente vraj vyhodili strážnika.

Politici reagujú na Dzurindov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Štipľavý bol aj Taraba

Predseda Život NS Tomáš Taraba reaguje na Dzurindove slová o "zastavení úpadku a chaosu" v slovenskej politike. Podľa Tarabu toto Dzurindovým cieľom zďaleka nie je. "Cieľom je len predlžiť na Slovensku dobu, kedy zástupcovia Slovenska servilne plnia priania iných, ich záujmy, a to aj za cenu ťažkých ekonomických a spoločenských, sociálnych strát. Dzurinda to dokázal v minulosti a Heger to dotiahol do dokonalosti," udrel si Taraba.

Politici reagujú na Dzurindov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba - predseda Život NS)

Jarjabek prekvapil, vraj sa pozeráme na prezidentského kandidáta

Prekvapil však poslanec Smeru Dušan Jarjabek, ktorý za Dzurindovým piatkovým vystúpením vidí čosi viac ako len stranu do parlamentu. "Práve sa asi pozerám na kandidáta na prezidenta. O tom to všetko je. Prosto myslím si, že tatko Dzurinda ide kandidovať na prezidenta a strana, táto čisto modrá strana, mu v tom má zrejme pomôcť," povedal Jarjabek s tým, že "uvidíme".

Politici reagujú na Dzurindov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Dušan Jarjabek)

Viac o téme: ReakcieIgor MatovičMikuláš DzurindaDušan JarjabekMartin KlusTomáš TarabaArtur BekmatovModrá koalícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu