Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kollár sa už stretol s opozíciou k migrácii: Závery chce tlmočiť partnerom

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) sa stretol s predstaviteľmi opozičných strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente, a diskutoval s nimi o otázke migrácie. Uviedla to hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová. Tak ako Kollár avizoval, prieniky názorov a prípadný konsenzus chce tlmočiť ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO) aj partnerom na koaličnej rade.

"Predseda si v utorok (15. 11.) a stredu pozval samostatne do parlamentu predstaviteľov opozičných strán," uviedla Jurcová. "Zbiera podnety, aby mal aj pohľad opozície na problematiku nelegálnej migrácie, keďže nechodia na koaličné rady. Vypočul si ich predstavy a to, na čom nájdu konsenzus, čo by bolo priechodné, bude tlmočiť ministrovi vnútra aj na koaličnej rade," priblížila hovorkyňa.

VIDEO Kollár chce nájsť spoločné riešenie migrácie

Kollár chce nájsť spoločné riešenie migrácie, rokovať bude aj s opozíciou (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kollár túto iniciatívu avizoval už v utorok v parlamente. Argumentuje snahou nájsť spoločné riešenia situácie. Dodal, že sa už stretol aj s vedením polície, ministrami vnútra a zahraničných vecí. Cestu vidí v ochrane Schengenu. Odmieta vytĺkanie politického kapitálu z tejto krízy. Zdôraznil potrebu riešiť situáciu teraz a predísť ešte vážnejším problémom.

Viac o téme: StretnutieOpozíciaMigráciaBoris KollárZávery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu