Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

S Matovičom pretiekol pohár už aj hercom: Spísali veľkú petíciu, obetujte sa pre krajinu a odstúpte!

Matovič už čelí aj petícii umelcov. Chcú, aby odstúpil. Zobraziť galériu (3)
Matovič už čelí aj petícii umelcov. Chcú, aby odstúpil. (Zdroj: Topky/Maarty, SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Zdá sa, že koaličná kríza začína ísť na nervy aj predstaviteľom kultúrnej obce a večné hádky vo vláde začínajú byť už za čiarou. Herci vidia východisko len v jednom - Igor Matovič ako minister financií musí odstúpiť. Pre tento účel dokonca spísali aj elektronickú petíciu, ktorú už podpísalo skoro tritisíc ľudí.

archívne video

Richard Stanke na proteste pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie v Bratislave prečítal list od Ľudmily Verbickej (Zdroj: Topky/Maarty)

Petíciu vedie Richard Stanke

Podobne, ako tomu bolo aj na tribúnach po vražde novinára Jána Kuciaka, aj túto iniciatívu vedie za hereckú obec známy herec Richard Stanke. Výzvunazval Veľký krok pre Slovensko. Podpísali ju aj známe osobnosti. Medzi nimi Tomáš Janovic, Ján Štrasser, Matej Landl, Anna Šišková, Lukáš Latinák, Kamila Magálová, Braňo Kostka, Jozef Vajda, František Kovár či Zdena Studenková a mnohí ďalší výtvarníci, herci a umelci.

S Matovičom pretiekol pohár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: peticie.com)

Vieme, že ste schopný odstúpiť, pokračuje Stanke v liste Matovičovi

"Rozdeľuje nás všeličo, no spája nás jedno: ani my nechceme, aby na Slovensku opäť vládol Ficov Smer, nebodaj s podporou fašistov, a Slovensko sa opäť stalo mafiánskym štátom," tvrdí Stanke v texte výzvy. Matoviča okrem iného vyzýva aj na osobnú obeť pre potreby krajiny. "Tou obeťou je Vaše odstúpenie z postu ministra vlády Slovenskej republiky. Vieme, že to nie je ľahké, ale veríme, že ste toho schopný," pokračuje Stanke.

S Matovičom pretiekol pohár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Pripomenutie slov Armstronga

"Keď 21. júla 1969 americký kozmonaut Neil Armstrong vstúpil ako prvý človek na povrch Mesiaca, predniesol pamätnú vetu: „Je to malý krok pre človeka, ale veľký skok pre ľudstvo.“ Vážený pán Igor Matovič, po 53 rokoch nahraďte slovo ľudstvo slovom Slovensko a urobte ten krok!" skonštatoval Stanke na záver.

Viac o téme: ProtestOdstúpenieHerciIgor MatovičRichard Stanke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu