Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otvorená SPOVEĎ Richarda Stankeho k LGBTI+: Je nutná ZMENA… Nebránim sa ďalšiemu POTOMKOVI!

Richard Stanke Zobraziť galériu (9)
Richard Stanke (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úspešný slovenský herec Richard Stanke (56), ktorý sa otvorene hlási k LGBTI+ komunite, nám prezradil svoj pohľad na aktuálnu situáciu na Slovensku. Kompetentným adresoval drsné slová a tvrdí, že je potrebná zmena vo viacerých oblastiach. A priznal tiež, že sa nebráni ďalšiemu potomkovi!

Rozhovor s Richardom Stanke (Zdroj: Maarty Von B)

Pred pár dňami sa v Bratislave konala slávnostná premiéra nového jojkárskeho seriálu s názvom Einstein. Jednu z hlavných postáv v ňom stvárňuje aj Richard Stanke. Herca sme v tejto súvislosti vyspovedali... No okrem toho, ako sa mu hrala nová postava, sme prebrali aj tému ohľadom LGBTI+, známy Slovák sa totiž k tejto komunite hrdo hlási. 

Galéria: Premiéra seriálu Einstein

Dokonca s partnerom, českým anestéziológom Štěpánom Rusínom, vychováva syna Vojtíška, ktorého dvojici vynosila lesbická priateľka Katka. No zdá sa, že sme brnkli na správnu strunu a herec si servítku pred ústa nedával. Otvorene nám porozprával, ako situáciu na Slovensku v súvislosti s LGBTI+ vníma. „Do istej miery až ako absurdnú, pretože stále sa o tom vlastne ani nedebatuje. Doteraz som nezachytil z politických kruhov nejakú normálnu odbornú debatu a väčšinou ide len o zavádzajúce informácie a klamstvá,“ uviedol herec pre Topky.sk.

Richard Stanke
Zobraziť galériu (9)
Richard Stanke  (Zdroj: Ján Zemiar)

Neodpustil si právom ani poznámku, že: „Stále sa tu straší nejakými vecami, ktoré nie sú pravda,“ povedal Richard. Podľa neho je potrebná zmena hneď vo viacerých smeroch. „Legislatíva určite a hlavne aj rétorika ako o tom rozprávajú. Niektorí politici nastavili latku a otvorili vlastne hrádzu agresivity, vulgarite a myslím si, že aj niektorí politici sú nepriamo zodpovední za udalosti, ktoré sa odohrali pred niekoľkými mesiacmi,“ poznamenal herec, ktorý si v rozhovore zaspomínal na teroristický útok namierený voči LGBTI+ komunite, ktorý sa stal v októbri minulého roka.

Ako sme už naznačili, výchovu syna Vojtíška so svojím partnerom vníma úplne prirodzene a dokonca by si vedel predstaviť aj ďalšieho potomka. „Zatiaľ akože o tom nejak neuvažujem, ale čo nie je, môže byť. Nebránim sa tomu,“ dodal herec.

V rozhovore nám Stanke prezradil viac k samotnému seriálu, aj to, kde najbližšie ho Slováci okrem Einsteina môžu vidieť. Tieto a ďalšie zaujímavosti sa dozviete vo videu vyššie!

Juraj Loj, Richard Stanke, Ivana kubáčková a Dominika Richterová počas natáčania nového jojkárskeho seriálu Einstein
Zobraziť galériu (9)
Juraj Loj, Richard Stanke, Ivana kubáčková a Dominika Richterová počas natáčania nového jojkárskeho seriálu Einstein  (Zdroj: TV Joj)

Viac o téme: Richard Stanke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu