Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čo sa deje s pozemkom Štefana Harabina? Starosta sa už v auguste chystá konať, šíria sa reči o novej stavbe!

Pozemok v Dunajskej Lužnej, kde kedysi stával dom Harabinovcov. Zobraziť galériu (3)
Pozemok v Dunajskej Lužnej, kde kedysi stával dom Harabinovcov. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

DUNAJSKÁ LUŽNÁ - Mimoriadne čudné okolnosti nastávajú okolo pozemku, kde kedysi stával dom exministra Štefana Harabina v Dunajskej Lužnej. Kým pred niekoľkými týždňami sa začalo hovoriť o jeho náhlom a rýchlom "samozbúraní", teraz sa začína šepkať presný opak! Starosta obce už informoval, že práve tento mesiac sa budú zrejme diať ďalšie veci.

archívne video

Štefana Harabina zadržala NAKA! Obvinili ho zo schvaľovania trestného činu a extrémizmu (Zdroj: Topky/Maarty)

Harabinov luxusný dom a jeho záhadné zmiznutie z roka na rok sa stalo predmetom záujmu, keď sa miestni začali sťažovať, že nepožiadal ani o povolenie na búranie domu. Harabin však protestoval tak, že s údajným búraním domu nič nemá a všetko sa to zariadilo "samo". "Plánovať búranie môžete vtedy, keď chcete búrať, ale keď niečo spadne, tak vy to neviete naplánovať, kedy to spadne. A vtedy nemôžete plánovať búranie. Tak, ako nemôžete vedieť, či bude korona v decembri," povedal ešte nedávno Harabin.

Nová stavba? Na pozemku bol vraj geodet

Teraz však týždenník Plus 7 dní prišiel s prekvapujúcou informáciou od miestnych z obce, podľa ktorých sa začína na pozemku opäť diať niečo čudné. Nedávno boli na mieste, kde stáli kusy rozpadnutého domu len sutiny.

Stav, v akom pozemok vyzeral ešte 19. júla 2022.
Zobraziť galériu (3)
Stav, v akom pozemok vyzeral ešte 19. júla 2022.  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nanosený materiál na čerstvú stavbu a opäť bez povolenia?

Podľa všetkého sú už však na mieste vybetonované základy, zemina a aj pomerne čerstvý stavebný materiál. Múry sú farebne označené ako pri začiatku novej stavby. "Chodí tu geodet už asi dva týždne a vymeriava mu tu veci," povedal jeden z okoloidúcich týždenníku.

Opäť sa všetko má diať bez povolenia, čo potvrdil aj starosta. Žiadny z predmetných úradov totiž nič netuší o tom, že na mieste pravdepodobne vyrastá nová stavba. Niektoré orgány pritom doteraz nemajú žiadne informácie ani len o tom, že Harabinova pôvodná hacienda už na mieste nestojí. 

Starosta to tak nenechá, už rozbieha augustovú akciu, na pozemok sa prídu pozrieť kompetentní

To, či o týchto informáciách vie aj vedenie obce, sme sa pýtali priamo starostu. "Tak ako som už viac krát informoval média, aby obec – stavebný úrad, mohol veci riešiť, prípadne ich dať do súladu so stavebným zákonom, nariadil som štátny stavebný dohľad, ktorý bude vykonaný v mesiaci august v tomto roku," povedal nám starosta Dunajskej Lužnej Štefan Jurčík. "Následne na základe zistených skutočnosti na tvare miesta, budeme konať," dodal.

Čo sa deje s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: DomPozemokŠtefan HarabinDunajská lužná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu