Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Košičan sa s drogami v aute snažil ujsť policajtom: Tí použili zbraň, mužovi hrozí vysoký trest

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

KOŠICE – Zo zločinu útoku na verejného činiteľa a drogovej trestnej činnosti obvinila polícia 38-ročného Košičana. Obvinený sa pri policajnej akcii zameranej na zadržanie dílerov drog v piatok (18. 3.) podvečer snažil ujsť, pričom autom ohrozoval zasahujúcich policajtov.

Tí použili varovný výstrel do vzduchu a následne výstrely smerované na kolesá vozidla, informovala v nedeľu košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Piatková akcia v spolupráci kriminalistov s "kukláčmi" sa uskutočnila krátko pred 18.00 h na jednom z košických sídlisk. Služobné vozidlo zablokovalo výjazd z parkoviska, kde sa nachádzalo auto zn. VW Golf. Jeho vodič nerešpektoval výzvy, aby vystúpil. "Autom prudko cúvol vzad, pričom narazil do jedného zo zasahujúcich policajtov, ktorého odhodilo na zem a narazil aj do tam zaparkovaného vozidla zn. Opel Corsa, ktoré bolo nárazom posunuté z parkovacieho miesta na trávnatú plochu," uviedla Ivanová. Vodič chcel ujsť, opakovane narážal do policajného auta, prudko cúval a ohrozoval policajtov. Nepomohol ani varovný výstrel do vzduchu.

Košičan sa s drogami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Následne preto pokračovali výstrely smerované na kolesá auta. "Aj po prestrelení pneumatík sa vodič ďalej snažil uniknúť z miesta, avšak 'zradilo' ho poškodenie vozidla a po zákroku kukláčov skončili v putách dve osoby nachádzajúce sa vo vozidle, a to 38-ročný muž a 37-ročná žena. Zranení policajti i unikajúci vodič boli ošetrení, muž ostal hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc, traja policajti utrpeli iba ľahké zranenia," konštatovala hovorkyňa.

V aute polícia našla igelitové vrecúška s obsahom neznámej hnedej a bielej kryštalickej látky a ďalšie veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti. Časť zaisteného materiálu predložili na expertízne skúmanie, podľa expertov by bolo možné vyrobiť z neho 165 jednorazových dávok drogy. Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Viac o téme: MužDrogyNaháňačkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu