Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ostrý konflikt na obzore: Medzi Matovičom a Kollárom zo Spolu to poriadne vrie, dôvodom je šek za očkovanie!

Miroslav Kollár a Igor Matovič sú v týchto dňoch poriadne Zobraziť galériu (3)
Miroslav Kollár a Igor Matovič sú v týchto dňoch poriadne "na nože". (Zdroj: Facebook/Miroslav Kollár SPOLU - občianska demokracia, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA/HLOHOVEC - Medzi odídencom zo Za ľudí Miroslavom Kollárom (SPOLU), ktorý súčasne pracuje aj ako primátor mesta Hlohovec a ministrom financií Igorom Matovičom za OĽaNO to po novom roku skutočne vrie. Dôvodom vzplanutia veľkého konfliktu sú motivačné finančné prostriedky pre seniorov po zaočkovaní proti koronavírusu. Kollár tvrdí, že tie prišli aj jeho svokre, no až po jej tragickom úmrtí pred Vianocami. Matoviča obvinil, že je hnusné priať pevné zdravie niekomu, kto už nie je medzi živými. Ten si to nenechal a kritiku opätoval.

VIDEO Matovič včera reagoval na slová Kollára na sociálnej sieti:

Ministerstvo financií posúva posledný termín registrácie seniorov na odmenu za očkovanie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Konflikt začal po zaslaní šeku

"Pán Matovič, poslali ste práve mojej svokre šek na tých vašich slávnych 300 eur. Aj ste jej poďakovali za príklad, ktorý dala iným ľuďom vo svojom okolí. A že jej želáte pevné zdravie," začal Kollár kritiku ministra financií, no hneď vysvetlil, prečo bol tento krok zo strany ministerstva nevhodný. "Len s tým pevným zdravím to bude asi problém. Pred mesiacom zomrela. Pochovali sme ju týždeň pred Vianocami. Týždeň po novom roku dostala z vášho ministerstva želanie pevného zdravia," kritizuje rezort Kollár.

Máte vyoperovanú hanbu, choďte sa hanbiť niekam do kúta, pokračuje Kollár

Kollára sa emočne aj duševne dotklo, že finančné prostriedky s prianím pevného zdravia prichádzajú osobám, ktoré už nie sú na tomto svete. "Myslím si, že vy máte – ako sa hovorí – vyoperovanú hanbu. Ale aj tak vás prosím – choďte sa konečne niekam do kúta potichu hanbiť a už odtiaľ nevylezte. Skôr, ako túto peknú krajinu definitívne zničíte. A vašim kolegom na ministerstve povedzte, nech si aktualizujú dáta z evidencie obyvateľov," kopol si do Matoviča Kollár.

Ostrý konflikt na obzore:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Je mi ľúto, že musíte mať takého primátora, uštedril ranu Matovič

Matovič tieto slová nezaradeného poslanca zachytil a nezostal mu nič dlžný. "Pána primátora Hlohovca je mi veľmi ľúto a aj všetkých obyvateľov mesta Hlohovec, lebo mať primátora, ktorý zneužije úmrtie svojej vlastnej svokry na politikárčenie, je naozaj mimoriadne úbohé,“ povedal Matovič na štvrtkovom tlačovom brífingu o posunutí termínov odmeny pre seniorov za očkovanie.

Minister financií Igor Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kollár podľa Matoviča zneužil smrť svokry na politikárčenie

"Človek, ktorý neváha zneužiť smrť vlastnej svokry na to, aby mudroval o tom, čo strašné sa stalo. Jeho svokra zomrela pár dní pred Vianocami, kedy my sme už odoslali databázu na poštu. Strašne ten štát zlyhal, lebo tej jeho svokre, ktorá umrela dva dni alebo koľko pred Vianocami, sme poslali 300 eur. Miesto toho, aby poďakoval, tak si chcel silou mocou buchnúť," adresoval tvrdé slová Kollárovi expremiér Matovič. Pripomenul pritom, že tieto peniaze sa, ako každé iné po úmrtí danej osoby, stanú predmetom dedičského konania. "Tých 300 eur svokre pána Kollára prináleží, pretože splnila podmienky a bude to predmetom dedičského konania," vysvetlil.

Viac o téme: úmrtieOčkovanieŠekKonflikt Igor MatovičMiroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu