Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Publicista Samo Marec v RATTATA: Vysoké Tatry majú vysokú emočnú hodnotu. Ťažko sa tam presadzujú nové projekty.

Igor Rattaj
Igor Rattaj (Zdroj: Igor Rattaj)

Samo Marec, publicista, prekladateľ a spisovateľ sa narodil vo Vysokých Tatrách a má k ním silný vzťah. Jeho otec pracoval v horskej službe a venoval sa horolezectvu, mama robí turistickú sprievodkyňu a bloguje o tatranských zaujímavostiach, na čo ju nahovoril cez lockdown práve známy slovenský novinár.

Publicista Samo Marec v RATTATA: Vysoké Tatry majú vysokú emočnú hodnotu (Zdroj: Igor Rattaj)

Počas prvej vlny pandémie som sa zbalil a odišiel z Bratislavy do Tatier na tri dni.  Napokon som v Tatrách ostal šesť týždňov. Keďže sa všetko zavrelo a pohyb bol obmedzený, rozmýšľal som, čo by moja mama, turistická sprievodkyňa,  mohla robiť. Navrhol som jej, aby točila videá o Tatrách... Otec poznal histórii a zaujímavosti, bol to ich spoločný projekt,“ prezradil Samo. On sám každý deň z detskej izby fotil Slavkovský štít, ktorý sa stal veľkým hitom na sociálnych sieťach. „Keď som sa vrátil do Bratislavy, pokračovala v tom moja mama,“ prezradil.

 Známy novinár v rozhovore s Igorom Rattajom, šéfom TMR otvorene hovorí o rozvoji Tatier a vysvetľuje aj svoje obavy. Kde sa urobili chyby? Ako sa na vplyv TMR pozerajú Tatranci? Akú úlohu pri tom všetkom zohrávajú emócie a nostalgia? „Vysoké Tatry majú vysokú emočnú hodnotu, preto sa tam ťažko presadzujú nové projekty. Chýba aj priestor a chuť viesť dialóg, kam by sa mali naše veľhory posunúť.“

Viac sa dozviete v aktuálnom podcaste RATTATA.

Viac o téme: Igor RattajRattataSamo Marec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu