Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Matovič je pred Dušičkami na kolenách: Ľudí prosí, aby nerobili túto vec, pred rokom bol tvrdší

Matovič sa obáva zhoršenia situácie pred a počas Dušičiek. Zobraziť galériu (3)
Matovič sa obáva zhoršenia situácie pred a počas Dušičiek. (Zdroj: Topky - Vlado Anjel, TASR - Roman Hanc)

BRATISLAVA - Minister financií a bývalý premiér si s témou koronavírusu napriek tomu, že nie je ministrom zdravotníctva nedá pokoj ani tento rok pred sviatkami. Aj pred rokom totiž na ľudí apeloval, aby zvážili návštevy cintorínov, pričom predtým mu v tomto asistoval aj prebiehajúci lockdown a zákaz vychádzania, no teraz sa krajina riadi covid automatom. Líder OĽaNO napriek tomu ľudí prosí "na kolenách", aby radšej pred sviatkami necestovali za blízkymi.

archívne video

Matovičovci krátko pred hlasovaním prekvapili a Sulíkovi vyjadrili podporu, a to vraj aj napriek tomu, ako sa k ním SaS správa (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nechcem otravovať, ale ...

Matovič však tentokrát začal status už s istou dávkou sebareflexie. "Prepáčte, že otravujem," začal status. "Nedá mi, keď vidím, ako prudko sa nám zhoršuje situácia. Počtom pozitívnych už dobiehame Rumunsko a čoskoro Lotyšsko … dve krajiny, ktorým už skolabovali nemocnice," píše minister, ktorý rozhodne nemá v láske odvedenú prácu Vladimírom Lengvarským a rovnako k tejto situácii pripojil aj nelichotivý graf z webu Our world in data, kde Slovensko v počte prípadov pomaly dobieha Rumunsko.

KORONAVÍRUS Matovič je pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ourworldindata.org)

Prosím, necestujte

Už z nadpisu statusu je jasné, že Matovič ľudí prosí, aby nikam necestovali, ak to nie je nutné. "Viem, že navštíviť zosnulých a rodiny je naša pekná tradícia, ale rozbehnúť sa v tieto dni po Slovensku nám všetkým určite nepomôže. Ak chcete svojim dieľom pomôcť sestričkám a lekárom na covid oddeleniach, veľmi im pomôžete tým, že návštevy hrobov si odložíte na neskôr, keď to bude bezpečné. Dík, že Vám na zdraví a životoch aj cudzích ľudí záleží," tvrdí Matovič.

KORONAVÍRUS Matovič je pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


KORONAVÍRUS Premiér má v prípade Dušičiek jasno: Počas obmedzenia pohybu sa nemá chodiť ani na cintoríny


Pred rokom to bolo ako cez kopírak

Slová, ktoré píše expremiér sa až nápadne podobajú jeho výzvam spred roka, kedy sa Slovensko borilo so začiatkom a priebehom druhej vlny koronavírusu. "Platia pravidlá, ktoré platia. Keď si dáte do toho otázku, či môžete ísť na cintorín, z toho vám výsledok vyjde. Nemusím vám to explicitne povedať, však máme zákaz vychádzania, máme určené prevádzky alebo výnimky, ktorých sa to týka, ja som tam cintoríny nenašiel, takže buďme naozaj zodpovední," hovoril vtedy Matovič novinárom.

Slovensko však malo vtedy ešte stále niekoľko týždňov pred "výbuchom" nových prípadov, ktoré sa začali objavovať v období Vianoc a na lôžkach intenzívnych starostlivostí vtedy skončilo množstvo ľudí, a to aj preto, lebo ešte neprebiehalo očkovanie.

Viac o téme: VýzvaSviatkyIgor MatovičDušičkyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu