Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Po Matovičovi už ľudí prosí aj Šeliga: Ľudia, takto si pomôžeme spoločne, odkazuje!

Šeliga je po Matovičovi druhý, ktorý prosí ľudí pred Dušičkami. Zobraziť galériu (2)
Šeliga je po Matovičovi druhý, ktorý prosí ľudí pred Dušičkami. (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Svojho kolegu a ministra financií v tom nenechal samého a pripojil sa k iniciatíve a apelovaní na ľudí pred sviatkami. Reč je o bývalom podpredsedovi parlamentu Jurajovi Šeligovi, ktorý pred Dušičkami ľudí vyzýva na očkovanie, cestovanie do okresov spomína až na konci prosby.

archívne video 

Šeliga považuje za šialené podozrenie, že špeciálny prokurátor Lipšic môže byť sledovaný zo strany SIS (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


KORONAVÍRUS Matovič je pred Dušičkami na kolenách: Ľudí prosí, aby nerobili túto vec, pred rokom bol tvrdší


Šeliga hovorí o ochrane tých najbližších

Šeliga o tomto probléme napísal status a ľudí prosí o pomoc a sľubuje, že takto si dokážu pomôcť vzájomne. "Situácia na Slovensku sa v súvislosti s pandémiou opäť zhrošuje. Od budúceho týždňa prechádzajú do čiernej farby ďalšie okresy a spolu ich tak na Slovensku bude 24. Počty pozitívne testovaných ľudí rastú a lôžka v nemocniciach sa zapĺňajú," uvádza analýzu Šeliga.

"Ak chceme spoločne chrániť našich najbližších a najzranitelnejších, ak chceme odbremeniť lekárov a zdravotníkov, tak cestou je očkovanie. Očkovanosť na Slovensku je stále nepostačujúca a ako vidíme na štatistikách, práve neočkovaní ľudia sú tí, ktorí majú najťažší priebeh ochorenia," pokračuje Šeliga.

Juraj Šeliga
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Výzva pred Dušičkami a cestovanie do čiernych okresov

Ak vraj podľa neho ľudia stále váhajú, mali by sa dať zaočkovať. "Ochránite tak seba, ale aj všetkých, na ktorých vám záleží. Rovnako nezabúdajme ani na ostatné zásady, ktoré nás chránia! Nosme vo vnútorných priestoroch rúška, respirátory, dodržujme odstupy, používajme dezinfekciu a práve v najbližších sviatočných dňoch sa vyhnime cestovaniu do čiernych okresov," zhrnul základné opatrenia Šeliga.

"Pandémia ešte rozhodne neskončila, ale každý z nás môže svojou zodpovednosťou prispieť k zníženiu jej negatívnych dopadov!" uzavrel.

Viac o téme: Igor MatovičDušičkyJuraj ŠeligaCovid automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu