Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Fico reaguje na ostré slová šéfa Hlasu o spoločnom vládnutí: Peter, veď vyhraj voľby a nemáš problém!

Pellegrini si vraj len veľmi ťažko vie predstaviť vládnuť na čele s Ficom ako premiérom.
Pellegrini si vraj len veľmi ťažko vie predstaviť vládnuť na čele s Ficom ako premiérom. (Zdroj: Facebook/Robert Fico, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vzťahy na opozičnom poli nie sú práve ideálne, hlavne, keď sa rozprávame na tému podľa posledných prieskumov najsilnejšieho Hlasu-SD a tretieho najsilnejšieho Smeru-SD, ktorí by za iných okolností podľa predpokladov poskladali prípadnú vládu. Tieto plány však kazí rivalita medzi šéfmi oboch subjektov a Peter Pellegrini sa dokonca vyjadril, že si len veľmi ťažko vie predstaviť vládnutie s Robertom Ficom ako premiérom.

Pellegrini túto otázku nepriamo zodpovedal v nedeľnom "Na telo", kde sa najskôr za ňu len poďakoval, no potom povedal, že alternatíva vládnutia s Ficom ako predsedom vlády je pre neho len ťažko predstaviteľná.

Fico odpovedal pri ceste naspäť z Rimavskej Soboty

Práve v čase vysielania relácie sa Robert Fico nachádzal v Rimavskej Sobote na protivládnom proteste, kde sa zišlo niekoľko tisíc ľudí, pričom na pódiu sa objavil aj ďalší prirodzený partner Smeru - líder SNS Andrej Danko. Fico po ceste naspäť charakterizoval protest ako mimoriadne úspešný.

Protivládny protest v Rimavskej Sobote (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Peter, ak chceš vládnuť, vyhraj voľby

Našiel si však čas aj na to, aby zareagoval na Pellegriniho pomerne ostré vyjadrenie k možnému, budúcemu vládnutiu terajšej opozície. "Reagujem asi takým spôsobom: Peter, veď vyhraj voľby a tento problém nebudeš mať. Naviac, takéto vyjadrenia sú prejavom určitého politického amaterizmu," skritizoval Pellegriniho Fico pri šoférovaní auta z Rimavskej Soboty.

Pellegrini by navyše podľa Fica bol bez jeho pomoci v politike ničím a "všetky jeho úspechy dosiahol len vďaka alma mater - Smeru". "Týmito vyjadreniami ako keby dával najavo, že dáva prednosť vládnutiu so stranami vládnej koalície, so Sulíkom, s Matovičom a Kollárom a predovšetkým, ako keby chcel ľuďom povedať, že predčasné voľby nie sú riešením," uzavrel Fico, ktorý si napriek tomu vie predstaviť predvolebnú koalíciu Smeru a Hlasu a jej výsledok by podľa neho mohol byť taký silný, že by nemuseli priberať ani tretieho hráča. 

Šéf Smeru Fico reaguje na Pellegriniho vyjadrenie ohľadom spoločného vládnutia (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Viac o téme: VládaKoalíciaPredčasné voľbyRobert FicoPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu