Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šéf Smeru má na Pellegriniho partičku opäť ťažké srdce: Som zvyknutý na všelijaké zrady, tvrdí Fico

Pellegrini svojím vyjadrením vyprovokoval Fica k ďalšiemu kritickému vyjadreniu na jeho adresu. Zobraziť galériu (3)
Pellegrini svojím vyjadrením vyprovokoval Fica k ďalšiemu kritickému vyjadreniu na jeho adresu. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opäť je to tu. Je známe, že opozičné strany Hlas-SD a Smer-SD medzi sebou pestujú zvláštny druh chémie, ktorá pripomína navonok akúsi, až prirodzenú spoluprácu, no na druhú stranu si nevedia odpustiť to, čo zažili v minulosti. Tentokrát sa nezdržal sám Robert Fico a svoje pocity k Pellegrinimu po jeho poslednom rozhovore dal otvorene najavo. Hovorí o zrade a o tom, že niekto zabudol prejaviť úctu.

Archívne video

Robert Fico tvrdí, že prepustenie influencerky Plačkovej môže súvisieť aj s konexiami na vládnu koalíciu (Zdroj: Facebook/Smer-SD)

Pellegrini po svojom vystúpení v internetovej relácii Ide o pravdu povedal, že odchodom z jeho materskej strany sa mu "uľavilo". "Odchodom zo strany Smer sa mi osobne uľavilo. Som na čele strany, ktorú môžeme kreovať, ako si myslíme. Nejdeme sa predháňať, kto hlasnejšie kričí, chceme prinášať riešenia a uvidíme, ako sa voliči rozhodnú," povedal v rozhovore Pellegrini, ktorý mierne podpichol svojho bývalého straníckeho šéfa.

Na Pellegriniho sa Fico nehnevá, už si vraj vypočul všeličo

Predseda Smeru-SD Robert Fico na tieto slová reaguje tak, že si už vraj od Pellegriniho vypočul a prečítal všetko možné. "Nehnevám sa a pripisujem to jeho nevyzretosti. Ale povedať po 20 rokoch v strane Smer, že sa mu uľavilo, keď z nej odišiel, to vyžaduje veľkú mieru predstavivosti," kritizuje bývalého lídra kandidátky Smer-SD Fico.

Následne sklzol do úrovne sarkazmu, keď hovoril o jeho funkciách, ktoré vďaka strane Smer dosiahol. "Treba si predstaviť, ako sme ho v okovách držali 20 rokov, ako musel chodiť na všetky stranícke stretnutia a orgány, čo aj chodil, a pod hrozbou trestu smrti musel so všetkým súhlasiť. A aj súhlasil, nikdy proti ničomu neprotestoval. Počuli ste ho protestovať? Ako sme ho násilím nútili zobrať funkciu štátneho tajomníka, potom ministra, potom predsedu parlamentu a nakoniec predsedu vlády. Ako vždy musel pod hrozbou násilia kandidovať za poslanca a brať všetky výhody z členstva v úspešnej politickej strane," uštedril svoj ironický úder Pellegrinimu Fico.

Tlačová konferencia strany Smer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Už som zažil všelijaké zrady, hovorí Fico

Predseda Smeru pritom hovorí, že to neberie osobne a nejde vôbec o jeho osobu. "Som zvyknutý na všelijaké zrady. Ale ide o radových členov a sympatizantov Smeru a strany ako takej, vďaka ktorej dosiahol Peter Pellegrini v politike všetko a bez ktorej by ho dnes nikto nepoznal. Nepotrebujem prejavovať úctu, ale ľudia v Smere si ju od takých ľudí ako je Peter Pellegrini, či Raši, či Žiga, či Tomáš, či Saková veľmi, veľmi zaslúžia," odkázal bývalým straníckym kolegom Fico.

Šéf Smeru má na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Viac o téme: KritikaStatusRobert FicoSmer-SDPeter PellegriniHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu