Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cigániková zvozila očkovaciu lotériu pod čiernu zem: Sú to vyhodené peniaze!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Očkovacia lotéria z dielne ministerstva financií vyvoláva už od začiatku rozporuplné pocity. Zatiaľ čo jedným sa nápad finacmajstra Igora Matoviča (OĽANO) pozdáva, iní ho podrobujú kritike od samého začiatku. Medzi tými, čo jej neboli naklonení, patrila aj koaličná SaS a nič na tom nezmenil ani mesiac jej fungovania. Práve naopak.

Potvrdzujú to aj slová odborníčky strany na zdravotníctvo a šéfke zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej, ktorá v relácii TV JoJ Na hrane povedala, že lotéria zvýšeniu zaočkovanosti vôbec nepomohla a peniaze v nej použité označila za vyhodené. „Ukázalo sa presne to, čoho sme sa báli, že ten efekt bude žiadny,” povedala. Zdôraznila, že počet ľudí, ktorí sa dali zaočkovať aj napriek lotérii stále klesá.

Cigániková zvozila očkovaciu lotériu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS)

Financie mohli byť podľa nej využité radšej v teréne a putovať mali do očkovacích centier, prípadne priamo k lekárom. Argumentovala tým, že ľudia sú stále zle informovaní a majú obavy, no veria viac lekárom, ako politikom.

archívne video

Sulík nerozumie postoju Sme rodina: Zákon zablokovali na poslednú chvíľu, lotérie nie sú šťastným riešením (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Strana SaS mala s očkovacou lotériou problémy už od začiatku. Šéf liberálov Richard Sulík ju označil za plytvanie a ich poslanci za projekt rezortu financií na zvýšenie zaočkovanosti nezahlasovali ani v parlamente. Sulík v rozhovore pre Topky.sk tento týždeň uviedol, že lotéria celý projekt očkovania dehonestuje.

"Naopak, najlepšia doba bola vtedy, keď sa ľudia prebiehali, chceli to a my sme museli prijať, že bude pokuta 10 000 eur za predbehnutie sa, čo je rovnaký humbug síce ako očkovacia lotéria, ale teraz sa to otočilo a predávame to ako skysnuté mlieko. Pritom to je smotana. Ale kyslé mlieko z toho robíme my, lebo to strašne podporujeme a tlačíme," povedal.

Viac o téme: OčkovanieKritikaSaSJana Bittó CigánikováOčkovacia lotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu