Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Očkovacia lotéria ohlásila razantnú zmenu: Za toto sa im asi veľmi nepoďakujú, niektorí zrejme obmedzia spánok!

Očkovacia lotéria bude mať už o pár týždňov nový vysielací čas.
Očkovacia lotéria bude mať už o pár týždňov nový vysielací čas. (Zdroj: reprofoto RTVS)

BRATISLAVA - Tak toto snáď nemyslia vážne. Kým doteraz niektorí diváci kritizovali očkovaciu šou Byť zdravý je výhra za menšie technické prehrešky, teraz prichádza jeden zásadný. Po viacerých domnienkach sa nakoniec potvrdzuje to, čoho sa viacerí obávali. Súťaž sa napriek vysokým číslam sledovanosti posúva na neskorší čas, čo mnohým môže spôsobiť nechcený šok, keď im náhodou neskoro v noci zazvoní telefón alebo budú chcieť sledovať žrebovanie, no to bude zrejme trvať takmer do jedenástej hodiny!

V princípe si zoberieme už len fakt, že očkovacia lotéria a jej hlavné žrebovanie sa na televíznej obrazovke objavuje už tradične v nedeľu. To je však deň, kedy sa počas jeho záveru viacerí ľudia chcú pripraviť na zajtrajšok a do práce. Už terajší čas (20:30) bol pre niektorých obmedzujúci čo sa týka spánku, no po presunutí o hodinu neskôr to začína byť pre niektorých ľudí obmedzujúce.

V hre sú milióny a vysoká sledovanosť

Je to teda skutočne tak. Šou Byť zdravý je výhra sa od 10. októbra 2021 začne vysielať o hodinu neskôr, a teda o 21:30. Keď si uvedomíme ešte minutáž, ktorú žrebovanie má a trvá približne hodinu, musíme sa zrejme pripraviť, že posledné žrebovania budú končievať až niečo po pol jedenástej večer. To je čas, kedy sú viacerí ľudia, či už zo zvyku alebo pred prípravou na zajtrajší pracovný deň, dávno v posteli.

Archívne video

OČKOVACIA LOTÉRIA Zuzana prišla o rozprávkovú výhru v poslednej sekunde (Zdroj: Repro RTVS)

Na zmenu majú svoj dôvod

RTVS, ktorá šou Byť zdravý už niekoľko nedieľ po sebe vysiela, má na presun vysielacieho času svoj dôvod. Je ňou totiž nový projekt, ktorý sa bude pred očkovacou lotériou vysielať v jej pôvodnom čase. Pôjde o šou o varení. "Šou Pečie celé Slovensko je najväčšia pekárska televízna šou, ktorá vychádza z britského originálu The Great British Bake Off. V súťaži pred televíznymi kamerami sa stretávajú amatérski pekári a cukrári, ktorí musia o svojich pekárskych zručnostiach presvedčiť odbornú porotu. Tá po každom kole jedného zo súťažiacich pošle domov,“ informuje RTVS na svojom webe.

Verejnoprávna inštitúcia síce vo svojom pôvodnom poslaní nevysiela projekty v záujme vysokej sledovanosti, no aj tak je presunutie lotérie netradičný krok, keďže ide o mimoriadne sledovaný projekt, a to aj kvôli divákom, ktorí sa na reláciu pozerajú s vidinou finančného zisku. Konkurenčná TV Markíza pre ňu dokonca posunula talentovú šou Superstar z nedele na piatok.

Viac o téme: ZmenyVysielací časKoronavírusOčkovacia lotériaByť zdravý je výhra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu