Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Odštartovala očkovacia LOTÉRIA: Jediná výhra z piatich! Matovič hovorí o dráme, státisíce v lufte

Reláciu moderovali Vera Wisterová a Marcel Forgáč Zobraziť galériu (4)
Reláciu moderovali Vera Wisterová a Marcel Forgáč (Zdroj: RTVS/Byť zdravý je výhra)

BRATISLAVA - V nedeľu večer RTVS odvysielala prvé kolo očkovacej lotérie s názvom Byť zdravý je výhra. Moderátori Vera Wisterová a Marcel Forgáč privítali v štúdiu viacero známych hostí. Divákov však zaujímalo najmä to, či sa vyžrebovaným účastníkom podarí vyhrať státisícové sumy. Nakoniec sa to z piatich Slovákov podarilo iba jednému. Dôvody neúspechu boli rôznorodé. Do ďalšieho kola žrebovania hlavných cien sa tak presúva jackpot v hodnote 400-tisíc eur.

KORONAVÍRUS Hlinovi po daňovej reforme a ohlásenej lotérii vybuchli nervy: Matovič je úplný kolotočár!

Archívne video

Minister financií Matovič o prvých výsledkoch očkovacej lotérie, zaregistrovalo sa 160-tisíc ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nižšie finančné výhry sa budú žrebovať v pracovných dňoch, hlavné ceny potom raz týždenne v televíznom vysielaní verejnoprávnej RTVS. V nedeľňajšom žrebovaní päť ľudí získa zhodne 1000 eur a zároveň každý z nich môže hrať o prémiu najmenej 100-tisíc eur. K zisku hlavnej ceny ale musia v limite 20 sekúnd od zavolania zdvihnúť telefón a potom v priamom televíznom prenose v rovnakom ďalšom časovom limite povedať heslo, ktoré je zverejnené počas relácie. V prvom kole lotérie sa to podarilo iba prvej vyžrebovanej Lýdii z Nižnej Sitnice.

Odštartovala očkovacia LOTÉRIA: Jediná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS/Byť zdravý je výhra)

Druhý vyžrebovaný Matej z Ružindola hovor podľa moderátorov krátko po jeho začiatku ukončil, následne ďalší Jakub z Rakovnice telefón v stanovenom limite nezdvihol a v poradí štvrtý Lukáš z Košíc povedal, že heslo nepozná, pretože nie je pri televízii. Piata hráčka Zuzana z Prešova síce telefón zdvihla, ale vo vymedzenom čase heslo nepovedala. Tvrdila, že na televíziu sa pozerá cez internet a že prenos je oneskorený. Prišla tak o výhru 400-tisíc eur. Táto čiastka, ktorú tvoria nerozdelené hlavné výhry, sa tak presúva do ďalšieho kola žrebovania hráčov o hlavnej ceny v očkovacej lotérii.

Hosťami relácie a zároveň žrebujúcimi boli hudobník Peter Bič, olympijská víťazka Zuzana Rehák Štefečeková, zabávač Peter Marcin, herec Ján Galovič a riaditeľka útulku pre ľudí bez domova Viera Mrázová.

Odštartovala očkovacia LOTÉRIA: Jediná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS/Byť zdravý je výhra)

A čo na to Igor Matovič?

Bývalý premiér a súčasný minister financií reagoval na neúspech väčšiny súťažiacich spôsobom sebe vlastným. Prvé kolo lotérie označil za drámu a pre tých, čo náhodou reláciu nevideli, vypichol v bodoch aj dôvody, pre ktoré sa vyžrebovaní obrali o výhru. Aspoň ale ostane viac pre budúceho šťastlivca.

Odštartovala očkovacia LOTÉRIA: Jediná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Igor Matovič)

Potrebná je registrácia, lotéria stojí milióny

Očkovaní záujemcovia o finančné ceny neboli do lotérie zahrnutí automaticky, ale museli sa do nej prihlásiť. Registrovať sa môžu iba dospelí. Doteraz sa do lotérie zapojilo vyše 616-tisíc z 2,3 milióna obyvateľov, ktorí dostali aspoň prvú dávku vakcíny.

Analytici ministerstva financií odhadli, že náklady na očkovaciu lotériu vo výške 26,4 milióna eur sa vrátia, ak lotéria presvedčí k očkovaniu proti covidu-19 oboma dávkami aspoň 6000 ľudí. Upozornili však, že v zahraničí zatiaľ neexistuje dostatok dôkazov o účinnosti lotérie na podporu vakcinácie.

Viac o téme: Igor MatovičMarcel ForgáčVera WisterováOčkovacia lotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu