Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Úžasné prekvapenie pre slovenských hasičov: FOTO Takto nádherne im Gréci vyjadrili svoju vďaku!

Za dobrú prácu, dobrý obed. Zobraziť galériu (3)
Za dobrú prácu, dobrý obed. (Zdroj: FB/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

ATÉNY/BRATISLAVA - Už je to týždeň, čo odišli slovenskí hasiči do Grécka pomáhať s hasením rozsiahlych požiarov, ktoré tu ľudia nezažili desiatky rokov. Obyvatelia im tlieskali už pri príchode do krajiny a dobré meno Slovensku robia aj naďalej. Svedčia o tom nielen ďakovné slová, ktoré im adresoval hlavný grécky veliteľ zásahu na ostrove Evia, ale aj pozornosti od samotných občanov.

Slovenskí hasiči prišli na pomoc Grécku: VIDEO Takto úžasne ich privítali miestni obyvatelia!

"Obyvatelia Avgarie dnes priniesli slovenským hasičom do tábora obedy pre celý tím. Ako sami povedali, vďačia im za ochranu ich obydlí, ktoré by bez udržania ochrannej línie určite zasiahli požiare. Na dobrom jedle si pochutnali tiež zasahujúci hasiči v teréne, ktorí aj dnes pokračujú v dohášaní skrytých ohnísk a monitorovaní spáleniska," informoval v sobotu v statuse na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec.

Úžasné prekvapenie pre slovenských
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

Úžasné prekvapenie pre slovenských
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

O tom, že si slovenskí hasiči za svoju prácu zaslúžia obdiv a poďakovanie, svedčí aj video natočené hasičským dronom, ktoré zobrazuje tisíce hektárov zhorených porastov na gréckom ostrove Evia. "Aj napriek extrémnym podmienkam pri zásahu hasiči každodenne dokazujú, že svoju prácu vykonávajú profesionálne a s veľkým odhodlaním. Chlapci, som na vás hrdý!" dodal minister Mikulec.

Tisíce hektárov zhorených porastov na gréckom ostrove Evia (Zdroj: FB/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

Súčasné požiare, ktoré zasiahli najmä Peloponéz a ostrov Evia, sú najhoršími lesnými požiarmi v Grécku od roku 2007. Podľa Európskeho informačného systému o lesných požiaroch (EFFIS) pri nich od konca júla do tohto štvrtka bolo zničených približne 100 870 hektárov vegetácie. V lete 2007 zničili v Grécku požiare vyše 250-tisíc hektárov lesa a olivových hájov a zabili okolo 80 ľudí. Kvôli terajším požiarom zomreli dvaja ľudia.

Viac o téme: PožiarHasičiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu