Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Hasiči, ktorí zasahovali v Grécku, sú hrdinovia: Premiér im poďakoval a rozdal aj odmeny

Premiér Eduard Heger poďakoval hasičom, ktorí pomáhali pri požiaroch v Grécku Zobraziť galériu (6)
Premiér Eduard Heger poďakoval hasičom, ktorí pomáhali pri požiaroch v Grécku (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽANO) v stredu poďakoval slovenským hasičom, ktorí v uplynulých dňoch pomáhali s hasením požiarov v Grécku. Štátny tajomník Ministerstva vnútra (MV) SR Vendelín Leitner vyzdvihol okrem práce hasičov aj veľkosť výpravy. Hasičov ocenili ďakovnými listami, pamätnými medailami ministra vnútra a finančnou odmenou.

"Prišiel som v mene všetkých občanov Slovenskej republiky privítať slovenských hrdinov, ktorí svojou pokorou, odvahou a vysokou profesionalitou predstavili Slovensko vo svete v tom najlepšom svetle," vyhlásil predseda vlády. Hasiči podľa neho zožali veľkú slávu a ukázali SR ako krajinu, ktorá je ochotná pomôcť.

Peter Kovalík hodnotí pôsobenie Slovákov pri hasení požiarov v Grécku (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Premiér zároveň hasičov poprosil, aby hovorili o svojich skúsenostiach aj v súvislosti s následkami, ktoré mali požiare na životné prostredie. Pripomenul dôležitosť ochrany prírody.

Premiér Eduard Heger poďakoval
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Slovensko vyslalo do Grécka tím 75 hasičov s 30 kusmi techniky. Pomáhali tam zvládať rozsiahle požiare. Vyše týždňa zasahovali na gréckom ostrove Evia. Išlo o členov Modulu pozemného hasenia lesných požiarov, v zahraničí boli v ostrom nasadení po prvý raz. Slovensko vyslaním pomoci reagovalo na grécku žiadosť o pomoc prostredníctvom mechanizmu Európskej únie (EÚ) pre civilnú ochranu.  

Viac o téme: HasičiGréckoEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu