Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Východom Slovenska sa prehnala prudká búrka: Obrovské krúpy, zosuv pôdy aj zaplavené domy!

Voda stála aj na cestách.
Voda stála aj na cestách. (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj)

PREŠOV - Hasiči momentálne odstraňujú následky búrky na viacerých miestach v Bardejovskom a Staroľubovnianskom okrese. Potvrdil to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

"Nevieme to poriadne zhodnotiť, lebo prší stále. Najviac zasiahnutých dedín je v okresoch Bardejov a Stará Ľubovňa. Napríklad Malcov, Lenartov, Gerlachov, v Snakove sa hasiči nemôžu dostať do obce, lebo je tam zosuv pôdy na ceste," uviedol operačný dôstojník s tým, že vyrozumené sú všetky zložky.

Ťažšie pojazdná cesta v obci Ľubotín: Dopravu komplikujú silné dažde (Zdroj: FB/Polícia SR-Prešovský kraj)

Polícia upozornila na neprejazdnú cestu v obci Ľubotín v okrese Stará Ľubovňa. Pri odstraňovaní následkov búrky došlo v obci k poškodeniu plynového potrubia. "Premávka je v obci Plavnica presmerovaná na Bajerovce. Podobne v Lipanoch odporúčame vodičom smerujúcim do okresu Stará Ľubovňa využiť trasu Krivany-Torysa-Šarišské Dravce-Krásna Lúka-Bajerovce-Šambron-Plavnica," informovala polícia na sociálnej sieti. 

Krúpy a vyliate potoky

Portál imeteo.sk informoval, že extrémne zrážky a obrovské krúpy spôsobili veľké problémy v obci Snakov: "Najskôr sa v obci vyskytli krúpy s rozmermi 3 až 4 centimetre, následne sa obcou prehnala prívalová vlna. Miestny potok zaplavil viaceré domy a ulice, čím boli spôsobené aj škody na majetku."

Podľa portálu búrka priniesla do okresu Bardejov mohutné krupobitie a prívalové zrážky. Následne sa začala repetitívne vytvárať nad obcami Lenartov, Snakov, Malcov a Lukov, kde priniesla odhadom až 100 milimetrov zrážok.

Viac o téme: PočasieHasičiBúrkyPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu