Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Očkovanie na Slovensku: Máme pred sebou BOD ZLOMU! Toto číslo bude kľúčové

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Očkovanie na Slovensku napreduje. Stále však patríme medzi najmenej zaočkované krajiny v rámci Európskej únie. V počte prípadov nakazených koronavírusom sme však momentálne na tom stabilne a ich počet je nízky.

Analytici z projektu Dáta bez pátosu upozornili na to, že Európa rastie ob-týždeň o viac ako 50% už mesiac a za týždeň má 1381 prípadov na 1 milión obyvateľov. Rusko do tejto štatistiky započítané nie je. "Slovensko má toto číslo 38,” porovnali.

VIDEO Koalícia sa zrejme dohodla: Dva PCR testy mesačne by mohli byť zadarmo, antigénové za päť eur

Koalícia sa zrejme dohodla: Dva PCR testy mesačne by mohli byť zadarmo, antigénové za päť eur (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Očkovanie na Slovensku: Máme
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

V júli zatiaľ pokračujeme v očkovaní zvýšeným tempom 10-tisíc prvých dávok denne. Podľa analytikov je to viac ako v júni a menej ako v máji. "To je tempo 5% až 7% obyvateľstva mesačne. Ku koncu júla budeme na 50% DOSPELEJ populácie a to je bod zlomu," tvrdia. Stále sme však pozadu za Európskou úniou.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) dokonca informoval, že v miere zaočkovanosti svojho obyvateľstva v rámci krajín C5 sme na poslednom mieste. Patria sem Česko, Maďarsko, Rakúsko, Slovensko a Slovinsko.

Viac o téme: OčkovanieKoronavírusDáta bez pátosu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu