Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bývalý Bugárov stúpenec si povedal dosť: Na budúcnosti strany sa s novým predsedom nezhodol a končí!

Ravasz sa rozhodol odísť z predsedníctva Mostu-Híd. Zobraziť galériu (2)
Ravasz sa rozhodol odísť z predsedníctva Mostu-Híd. (Zdroj: Topky, TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Ábela Ravasza si možno niektorí voliči a spoločnosť pamätá len spred volebnej noci alebo ku koncu posledného volebného obdobia v strane Most-Híd. V nej aj po odchode dlhoročného predsedu Bélu Bugára pôsobil ako člen predsedníctva. Tomu je však nadobro koniec. Ravasz sa rozhodol konať na vlastnú päsť a smerovanie strany sa mu nepáči. Urobil definitívne rozhodnutie.

László Sólymos bol vypovedať na NAKA k obvineniu Petra Žigu (Zdroj: Ivan Mego)

V strane sa rozhodol pre tento odchod po tom, ako jej velí už niekoľko mesiacov nový predseda a exminister životného prostredia László Sólymos. "Po dlhom a ťažkom uvažovaní som sa rozhodol, že dnešným dňom odstupujem z predsedníctva Most-Híd. Rokovania medzi maďarskými stranami sa ťahajú už od roku 2019," píše v rozhodnutí Ravasz.

Strane vraj hrozí ideová deštrukcia

Ravasz sa v statuse zmieňuje aj o dôvodoch odchodu a aj o tom, že súčasné politické strany sa na bojisku začínajú spájať. Nemôžeme odignorovať ani čoraz viac v prieskumoch rastúcu Alianciu. Tá by sa dokonca podľa niektorých agentúr dostala do parlamentu, kým Most stagnuje niekde na posledných priečkach. "Som presvedčený, že naša strana sa ideovo zničí, ak naďalej bude participovať na tomto zdĺhavom procese. Medzitým sa maďarská politická scéna radikalizuje, stáva sa závislou od Budapešti, stráca svojich spojencov. Naši voliči, ktorí už dekádu volia pokojné spolunažívanie národov a národností na základe korektných vzťahov, si zaslúžia viac, ako takúto agóniu," protestuje Ravasz.

Sólymosa si váži ako priateľa, no má iný názor na budúcnosť

"Predseda strany László Sólymos je môj dlhoročný priateľ, a síce budúcnosť strany vidíme inak, prajem jemu, aj ostatným členom predsedníctva veľa úspechov v ďalšej práci. V budúcnosti chcem naďalej pracovať na zabezpečení politickej reprezentácie pokojného spolunažívania národností ako prezident Inštitútu Mateja Bela," uzavrel Ravasz.

Bývalý Bugárov stúpenec si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ábel Ravasz)

Viac o téme: OdchodPredsedníctvoMost-HídLászló SólymosÁbel Ravasz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu