Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Emotívny Kaľavský po rozhodnutí súdu: VIDEO Je to komplot! Bol som prototyp policajta, aký má byť

Ján Kaľavský Zobraziť galériu (3)
Ján Kaľavský (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Šéf bratislavských operatívcov protizločineckej jednotky NAKA Ján Kaľavský obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa neputuje do väzby. Prokurátor však podal sťažnosť, rozhodovať bude preto Krajský súd v Bratislave.

Sudca nevyhovel prokurátorovi a šéfa operatívcov NAKA Jána Kaľavského neposlal do väzby (Zdroj: Topky.sk)

Šéfa bratislavských operatívcov Jána Kaľavského zadržali v piatok, keď Inšpekcia Národnej kriminálnej agentúry chcela zadržať aj svojho bývalého šéfa Branislava Zuriana. Ten však bol odcestovaný. NAKA mu na byte vylomila dvere a urobila domovú prehliadku.

EXKLUZÍVNE Šokujúce trestné oznámenie exšéfa NAKA! Na upratanie Makóa do SIS tlačil priamo Matovič

Kaľavského obvinili zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, ako aj z vynášania utajovaných informácií. O tom, že má byť zadržaný, mal informovať napríklad aj Petra Košča, ktorý je aktuálne na úteku. Kaľavského spojitosť s Koščom by mohla potvrdzovať aj fotografia Kaľavského auta pred Koščovým domom. O tom už skôr informovala televízia Markíza. Obvinený šéf bratislavských operatívcov sa však k otázkam o vzťahu ku Koščovi nijako nevyjadril. Povedal len toľko, že podľa neho ide o komplot. 

Prokurátor o prepustení Kaľavského (Zdroj: Topky.sk)

"Je to úplný komplot, úplný. Ja nemôžem zodpovedať za to, kto je obvinený. V živote som nevynášal informácie, ja som policajt 20 rokov a celý čas som robil podľa zákonov. Som bol prototyp vzoru policajta, aký má byť. Celý čas som bol len odmenený, nikdy nie potrestaný. Neviem, čo sa to tu teraz deje, neviem," povedal nakoniec emotívny Kaľavský. 

Ján Kalavský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Ján Kalavský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Advokátkou Jána Kaľavského je bývalá prokurátorka Eva Mišíková, ktorá zastupuje aj obvineného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. "V prvom rade som namietala dôvodnosť vznesenia obvinenia, toto uznesnesenie o vznesení obvinenia, títo svedkovia, podstatná časť svedkov ho ani nepozná, pozná ho len z videnia," povedala po rozhodnutí okresného súdu v Bratislave Mišíková aj s tým, že Kaľavský figuruje aj v iných kauzách. Bližšie informácie však uvádzať nechcela. Dodala, že jej klient zároveň odchádza z polície. 

Kaľavského advokátka si myslí, že svedkovia, ktorí proti nemu vypovedajú, ho chcú umlčať

Mišíková o obvinení Kaľavského (Zdroj: Ivan Mego)

Viac o téme: NAKAIšpekciaBranislav ZurianJán Kaľavský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu