Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tak túto situáciu zrejme nečakal! Matovič má po novom šéfovať Baťovi, s ktorým má katastrofálny vzťah

Igor Matovič bude zrejme šéfovať Radoslavovi Baťovi, s ktorými si to počas krízy pekne rozhádal. Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič bude zrejme šéfovať Radoslavovi Baťovi, s ktorými si to počas krízy pekne rozhádal. (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Facebook/Rado Baťo)

BRATISLAVA - Paradox, ktorý nastal po "vyriešení" vládnej krízy si zrejme neuvedomil ani sám expremiér Igor Matovič. Ten sa totiž po tom, ako zasadol na ministerskú stoličku financií, stáva de facto šéfom bývalého hovorcu prezidenta Andreja Kisku a úradníka Radoslava Baťu. S ním to mal predseda OĽaNO počas krízy mimoriadne ostré. Baťo dokonca na sociálnej sieti zverejnil jeho číslo a podal naňho trestné oznámenie.

Na tento paradoxný dôsledok výmeny stoličiek vo vláde poukázal portál Trend. S týmto zrejme nepočítal však ani Radoslav Baťo, ktorý na už Matovičovom ministerstve pôsobí. Konflikt medzi nimi dvoma sa vytvoril hneď po tom, ako Baťo kritizoval spôsob príchodu ruských vakcín Sputnik V. Konflikt sa dokonca sčasti dotýkal aj Baťovej manželky, Zuzany Baťovej, ktoré šéfuje Štátnemu ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL).

Matovič sa posledným videom rozlúčil s postom premiéra, Slovákov prosí o šírenie dobra (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Moju manželku si do huby neber, odkázal Matovičovi

Počas vládnej krízy tak prišiel Matovič do vážneho a ostrého konfliktu s Baťom a keď sa expremiér rozhodol kritizovať jeho manželku práve kvôli Sputniku, prišla mu ostrá SMS odpoveď od jej manžela. Expremiér sa s ňou pochválil, ako inak, v statuse.  

Tak túto situáciu zrejme
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Prišiel zvrat, ktorý nečakal

Je teda evidentné, že je to medzi týmito dvoma pánmi mimoriadne napäté, no najzarážajúcejšie na tom celom je, že Matovič teraz prichádza ako vicepremiér na stoličku šéfa ministerstva financií. Na rezorte práve Baťo pôsobí ako úradník a tak bude Matovič jeho novým šéfom. Nič nie je isté, no po týchto slovách to bude zrejme Baťo mať na ministerstve pod Matovičovým vedením nahnuté.

Svedčí o tom aj fakt, že sám Baťo po ostrom konflikte dokonca podal na Matoviča trestné oznámenie. Topky sa snažili skontaktovať aj so samotným Baťom, no svoje stanovisko na túto novú situáciu neposkytol.

Viac o téme: Ministerstvo financiíVicepremiérMenovanieIgor MatovičRadoslav Baťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu