Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Dlho to netrvalo a Matovič už znova soptí: Kvôli Sputniku náhle odlieta do Moskvy!

Igor Matovič hovorí, že so Sputnikom sa tu hrá špinavá hra. Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič hovorí, že so Sputnikom sa tu hrá špinavá hra. (Zdroj: Topky/Maarty, TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Nový minister financií a bývalý premiér Igor Matovič (OĽaNO) si chladnú hlavu v prípade témy dovezenia ruského Sputnika V neudržal. Aj keď to už vyzeralo, že téma je niekoľko týždňov pozastavená, expremiérovým posledným statusom znova ožíva a Matovič obviňuje nešpecifikované osoby, že tu so Sputnikom hrajú špinavú hru geopolitiky!

Aktualizácia 9:14

Expremiér kvôli Sputniku odchádza do Ruska na pracovnú cestu. "Minister financií SR Igor Matovič sa dnes v Moskve stretne s Kirillom Dmitrievom, výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií (Russian Direct Investment Fund). Rokovanie sa bude týkať vakcíny Sputnik V. Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko. O výsledkoch pracovnej cesty bude minister financií Igor Matovič informovať," informoval tlačový odbor rezortu Matoviča.

KORONAVÍRUS Dlho to netrvalo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)


Matovič začína status tým, že Sputnik sa už v niektorých krajinách hromadne využíva. "Sputnikom dnes už vo veľkom očkujú vo viac ako 50 krajinách sveta ... len na Slovensku si s ním naďalej niekto hrá svoju špinavú hru. Čo tam po ľuďoch, veď ide o geopolitiku! Vraj," začína ostro Matovič.

Opäť vytiahol Krajčího demisiu, nestačila im ani Krajčího a ani moja hlava, stále nekončia!

Aj keď Matovič bližšie nehovorí, kto sú "oni" a kto sa tu snaží rozoštvať politické vzťahy, z kontextu sa to dá vyvodiť. Matovič stále nemá pozitívne vzťahy ani s lídrom SaS. Vytiahol pritom už toľkokrát spomínanú tému demisie exministra zdravotníctva Mareka Krajčího. "Nestačila im exemplárna poprava Mareka Krajčiho “za drzosť” kúpiť ruskú vakcínu a ísť to oznámiť na košické letisko. Zobrali si aj moju hlavu ... a stále nekončia," píše v šifrovaných riadkoch Matovič.

KORONAVÍRUS Dlho to netrvalo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Radšej budem mlčať, napísal Matovič po niekoľkých vetách evidentnej kritiky

"Krok za krokom už šiesty týždeň robia všetko preto, aby v tomto zápase dosiahli absolútny zvrat - úplne znemožniť použitie Sputnika na Slovensku ... cynicky a chladnokrvne, bez ohľadu na zdravie a životy ľudí na Slovensku. Bez ohľadu na 500 tisíc ľudí, ktorí sa inou vakcínou ako Sputnikom ani nezaočkujú," pokračuje Matovič, ktorý v závere paradoxne po týchto riadkoch dodáva, že radšej bude mlčať.

"Rád by som vám napísal narovinu, aké svinstvá je niekto schopný pre dosiahnutie tohto špinavého cieľa páchať. Teraz však na to čas nie je - zatiaľ budem mlčať, ako týždne doteraz a sústredím sa na podstatu - zabrániť tomu, aby sme o Sputnik definitívne prišli," uzavrel.

KORONAVÍRUS Dlho to netrvalo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Sulík včera hovoril o nákupe vakcíny ako o šou

"Takto to skončí, keď sa niečo robí z večera do rána, len rýchlo, aby bola šou," poznamenal Sulík. "Práca chvatná, málo platná," doplnil vicepremiér známe príslovie.

Sulík priznal, že rokovanie novej vlády Eduarda Hegera bolo konštruktívne a bude to fungovať (Zdroj: Topky/Maarty)

Z rovnakého dôvod však nechce urýchlene hodnotiť možné vyústenie situácie. "Nie sme zasa pod časovým stresom, počkáme si na rozhodnutie zodpovedných orgánov, má sa k tomu vyjadrovať aj Európska agentúra pre lieky (EMA)," upozornil. "Zatiaľ však vlastne nevieme, čo je v tých ampulkách, ktoré máme," podotkol, narážajúc aj na aktuálne  stanovisko Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). V utorok (6. 4.) inštitúcia oznámila, že bez dostatočných dôkazov nemôže prijať odborné stanovisko k pomeru prínosov a rizík vakcíny Sputnik V.

Matovič pritom včera na Úrade vlády na otázky ohľadom vzťahov so Sulíkom neodpovedal a vyhýbal sa odpovediam na tieto otázky.

Viac o téme: Igor MatovičKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu