Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Remišová vyzýva odborníkov na zmenu očkovacej stratégie

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Stratégia očkovania na Slovensku by sa mala zmeniť. Pri očkovaní by sa mala uprednostniť najohrozenejšia skupina, teda starší a chorí. Myslí si to predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá žiada konzílium odborníkov o prehodnotenie vakcinačnej stratégie. Práve pri týchto osobách je podľa nej najväčšie riziko, že skončia v nemocniciach.

Poukázala na novú vyhlášku stanovujúcu prioritné skupiny očkovania, podľa ktorých sa môžu prednostne očkovať desaťtisíce mladých ľudí. "Seniori, ktorých ochorenie COVID-19 ohrozuje najviac a tvoria väčšinu obetí, sú tak v poradí na očkovanie odsunutí. Prísne obmedzenia tu dnes máme najmä preto, aby sme chránili zdravotnícky systém. Ten je v súčasnosti na pokraji svojich možností," povedala vicepremiérka s dôvetkom, že platí, že čím vyšší vek, tým väčšie riziko, že ľudia skončia v nemocniciach.

Ľudia vo veku 55 až 65 rokov sa podľa nej nemôžu efektívne chrániť, pretože nie sú v dôchodkovom veku a musia chodiť do práce. Poznamenala, že chrániť a prioritne očkovať najmä starších občanov si ako prístup zvolila aj väčšina krajín. "Prístup, ktorým sa zrazu práve oni odsúvajú z očkovacieho poradia, nepovažujem za správny a v tomto zmysle som sa obrátila aj na konzílium odborníkov," dodala.

Viac o téme: ZmenaOčkovanieVýzvaStratégiaKoronavírusVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu