Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súdna rada predkladá prezidentke návrh na vymenovanie štyroch sudcov

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Súdna rada predkladá prezidentke SR Zuzane Čaputovej návrh na vymenovanie štyroch sudcov. Vyplýva to z uznesenia, ktoré jednohlasne schválila na utorkovom zasadnutí.

Týka sa to Petra Melichárka a Tomáša Kuruca s pridelením do funkcie hosťujúceho sudcu pre obvod Krajského súdu (KS) v Košiciach, Aleny Moravčíkovej s pridelením do funkcie hosťujúcej sudkyne pre nitriansky obvod a Michaely Bebjakovej s pridelením do funkcie hosťujúcej sudkyne v trenčianskom obvode. Súdna rada zároveň predkladá prezidentke SR návrh na odvolanie šiestich sudcov z dôvodu dovŕšenia veku 65 rokov. Všetci majú v súčasnosti prerušený výkon funkcie.

Taktiež schválila návrh na preloženie troch sudcov na iné súdy. Na Najvyšší súd (NS) SR má byť od 1. decembra preložená Martina Zeleňaková z Krajského súdu (KS) v Prešove a Peter Štift z KS v Bratislave. Marta Šašinková bude má byť od 1. januára 2021 preložená z Okresného súdu (OS) Bratislava II na KS v Bratislave. Odobrila aj návrhy na dočasné pridelenie 11 sudcov na iné súdy.

Súdna rada odsúhlasila vypracovanie kritérií na kandidátov na členov výberových komisií na voľné miesta sudcov a kariérny postup sudcov. Jednotlivé kritériá by mala schvaľovať na zasadnutí 15. decembra. Najbližšie zasadnutie Súdnej rady by sa malo uskutočniť 4. decembra. Jediným bodom programu má byť reforma súdnej mapy.

Viac o téme: SudcoviaPrezidentkaSúdna radaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu