Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšia poslanecká prestrelka: Pročko sa obul do Šimečku! Používate rovnaké nacistické metódy ako ĽSNS

Šimečka a Pročko si to na internete vôbec nedarovali. Zobraziť galériu (3)
Šimečka a Pročko si to na internete vôbec nedarovali. (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Je úplne prirodzené, že kde-tu sa v parlamente medzi koalíciou a opozíciou vynorí nejaký ten konflikt. No tentokrát je to v trochu inom garde. Do vlasov si na sociálnej sieti Facebook skočili europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovensko a poslanec vládneho OĽaNO Jozef Pročko. Celý rozbroj sa začal po prejave Pročkovho straníckeho kolegu k novele zákona o potratoch.

"Vyhovárať sa v dnešnej dobe na zlú finančnú situáciu je scestné, klamlivé. Hlavne v dobe konzumu. Život je boží dar a nikto nesmie vedome či nevedome naň siahnuť. Zarážajúce je, že väčšina potratov sa vykonáva kvôli pohodliu, kariére, zabezpečeniu či zachovaniu si krásnej postavy. Častokrát to nie je kvôli zdravotným komplikáciám, ako sa to často podsúva," toto je citát poslanca z klubu OĽaNO Milana Kuriaka, ktorý sa týmto spôsobom vyjadril k novele zákona o potratoch, ktorej hlasovanie bolo nakoniec odložené na októbrovú schôdzu.

Šimečka si zobral na pranier Kuriaka a už bol oheň na streche

Téma potratov v parlamente neušla ani europoslancovi mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS). "Áno, toto sú témy, ktoré riešia poslanci OĽANO v parlamente, v čase keď celé Slovensko zápasí s dopadmi korony na naše životy. A takto hlúpo, zraňujúco, paušálne a bez štipky empatie sa vyjadrujú naši zvolení zástupcovia o tisíckach žien, ktoré pri interrupciách čelia snáď najťažšiemu rozhodnutiu, aké môže rodič spraviť," kritizoval Kuriakove slová Šimečka, pričom v statuse zdieľal fotografiu z kandidátneho videa, ktoré pred voľbami natáčal Pročko.

Ďalšia poslanecká prestrelka: Pročko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka - Progresívne Slovensko)

Pročko ho obvinil zo zneužitia fotografie

Príspevok sa dostal až k poslancovi OĽaNO a bývalému televíznemu zabávačovi Pročkovi, ktorý Šimečku obvinil zo zneužitia fotky. "Na základe Vášho zneužitia mojej fotografie pán europoslanec, mi chodia správy, ktoré sú plné nenávisti a ľudia ktorých si vážim mi nadaváju. Popritom s výrokom autora nemám nič spoločné," odkázal Šimečkovi Pročko, no tu sa konflikt len začal.

Šimečka síce vyjadril potešenie, že sa Pročko od Kuriakových slov dištancoval, no nestačilo to. "Jeho vyjadrenia o tom, že ženy podstupujú interrupcie najmä kvôli pohodliu, kariére a krásnej postave sú vrcholne necitlivé, hlúpe a zraňujúce pre zisícky žien. Žiaľ, Váš dištanc nemení nič na tom, že Milan Kuriak je Váš stranícky kolega, za svojimi slovami si naďalej stojí a spolu s ďalšími poslancami OĽANO plánuje v sprísňovaní interrupčného zákona pokračovať aj na najbližšej schôdzi," odpovedal Pročkovi v komentári 

Ďalšia poslanecká prestrelka: Pročko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka - Progresívne Slovensko)

Používate podobné metódy ako ĽSNS, odkázal drsne Pročko

Reakcia na seba nenechala dlho čakať a nakoniec aj prišla, hoci v drsnejšom garde, ako by sa očakávalo. Prekvapením však je, že Pročka v úvodných slovách skôr nahnevalo to, že Šimečka fotku prebral z Pročkovho profilu a jeho výrok k Pročkovi takpovediac "pripevnil". "Priznávate že ste vytvorili foto /screenshot/ z videa ktoré som uverejnili na stránke v januári. Namiesto individuálnej fotografie pána Kuriaka, keďže sa jedná o jeho výrok, ste si dali námahu a k výroku ste pridali fotografiu , ktorú ste pracne vytvorili a stotožňujete ma s ním," píše rozhorčený Pročko v statuse.

Krok Šimečku dokonca prirovnal k propagande, ktorú podľa jeho slov využívali fašisti počas druhej svetovej vojny a tiež strana ĽSNS. "Podobné metódy používa fašistická ĽSNS, vytvoria fotografiu do ktorej dajú text a aj keď fotografia nesúvisí s človekom, účel propagandistický to splní. Aj v tomto príspevku namiesto ospravedlnenia opäť používate podobné nacistické metódy ktoré používal majster Hitlerovej propagandy Goebbels a LSNS na nich zbiera politické body. Aj Goebbels aj Vy vytvárate umelo predstavu o človeku na základe jeho podvedomia s cieľom prebudiť city nenávisti," odkázal nabudený Pročko.

Viac o téme: OĽaNOJozef PročkoProgresívne SlovenskoMichal ŠimečkaMilan Kuriak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu