Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VOĽBY v Košickom kraji, nových starostov a poslancov si volí deväť obcí

V 48 obciach si obyvatelia Slovenska volia starostu či poslancov, prípadne volia do oboch funkcií. Zobraziť galériu (3)
V 48 obciach si obyvatelia Slovenska volia starostu či poslancov, prípadne volia do oboch funkcií. (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

KOŠICE – Deväť obcí v Košickom kraji si v sobotu volí nových starostov či poslancov v doplňujúcich voľbách. Ľudia volia v košickej mestskej časti Poľov, v obciach Drienovec a Hačava v okrese Košice-okolie. K volebným schránkam ďalej pristupujú aj v obciach Beša, Kaluža a Zemplínska Široká v Michalovskom okrese, v obci Tašuľa, okres Sobrance, v Harichovciach v okrese Spišská Nová Ves a v obci Ladmovce v Trebišovskom okrese.

Priebeh volieb v košickej mestskej časti Poľov je zatiaľ pokojný. „V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu každý dodržiava všetky opatrenia. Ľudia si dezinfikujú ruky, chodia s rúškom a dokonca si nosia aj vlastné pero. Zatiaľ sme nemali žiaden problém,“ uviedla predsedníčka volebnej komisie Helena Pirošková.

V 48 obciach si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Ako ďalej podotkla, po iné roky zvyklo chodiť na komunálne voľby okolo 700 voličov, čo predstavuje účasť približne 70 percent. V týchto voľbách očakávajú opäť vysokú účasť. Obec Kaluža v okrese Michalovce neeviduje takisto žiadne narušenia.

„Epidemiologické opatrenia ľudia dodržiavajú, nosia rúška, do volebnej miestnosti vstupujú maximálne dvaja. Účasť je zatiaľ dobrá, no u nás je zvykom, že večer príde viac ľudí,“ skonštatovala predsedníčka okrskovej volebnej komisie Jarmila Bendžuchová.

V 48 obciach si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

V sobotu sa na Slovensku konajú doplňujúce voľby do orgánov samosprávy. V 48 obciach si ľudia volia starostu či poslancov. Voľby sprevádzajú prísne protiepidemické opatrenia. Za ich nedodržanie hrozia sankcie. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Z volieb má vzísť 33 starostov a 28 poslancov.

Viac o téme: VoľbyPoslanciKošický kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu