Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Komplikácie kvôli kontrolám na cestách: Ľudia sa nedostali ani do práce

Policajt počas hliadky na hranici okresov Rimavská Sobota a Lučenec
Policajt počas hliadky na hranici okresov Rimavská Sobota a Lučenec (Zdroj: EASYFOTO TASR - Branislav Caban)

KOŠICE - Niektorí ľudia sa v stredu ráno nedostali na východe Slovenska do práce mimo okresu, kde bývajú. Dôvodom boli policajné kontroly pre obmedzenie voľného pohybu.

Jedným z nich bol aj Peter Kováč, ktorý autom išiel z Košíc do Nižného Hrabovca v okrese Vranov nad Topľou, policajti ho v Trebišovskom okrese otočili naspäť. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenky Ivanovej v tomto smere polícia ráno vrátila štyroch vodičov.

„Cez Dargov problém nebol, policajti ma pustili. Pri Stankovciach sa so mnou nebavili,“ povedal s tým, že potvrdenie o mieste výkonu práce ani pracovnú zmluvu so sebou nemal. „S manželkou bývame v Košiciach, obaja pracujeme. Ešte v pondelok (6. 4.) večer sme poriadne nevedeli konkrétne podmienky. Bolo povedané, že bude potrebné vypísať tlačivo a bude to overované, žiadne tlačivo mi nedali,“ povedal Kováč. Ivanová v reakcii uviedla, že vodiči, ktorí nedokázali hodnoverným spôsobom preukázať účel svojej cesty, boli vrátení naspäť.

Dobré správy z juhu Slovenska

Dopravná situácia na hlavnom južnom ťahu I/16 je na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) bezproblémová a na ceste sa nevytvárajú kolóny. Potvrdil to starší referent špecialista oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mário Bóna. „V tejto chvíli, čo som komunikoval aj s kolegami, by situácia mala byť pokojná. Horšie to bolo ráno, keď ľudia cestovali do práce. Vtedy vznikali kolóny a boli trochu zdržania,“ konkretizoval Bóna.

Policajti na juhu BBSK počas dňa kontrolovali hranice okresov iba na významnejších cestných ťahoch, autá však zastavovali len minimálne a kolóny sa teda nevytvárali. Viaceré hranice okresov na cestách druhej triedy boli úplne bez policajných kontrol, napríklad medzi okresmi Rimavská Sobota a Poltár.

Viac o téme: DopravaHraniceKontrolyOkresy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu