Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po siedmich mesiacoch pokračujú protesty Za slušné Slovensko: Zaplnia sa opäť slovenské námestia?

Za slušné Slovensko zvoláva ďalšie protesty po Slovensku Zobraziť galériu (21)
Za slušné Slovensko zvoláva ďalšie protesty po Slovensku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Iniciatíva Za slušné Slovensko mala od celoslovenských, veľkých protestov niekoľkomesačnú pauzu. Už v lete avizovali, že po zverejnení viacerých sériách správ z aplikácie Threema z mobilu Mariana Kočnera sa vyberú do ulíc opäť. Zhromaždenia sa uskutočnia v piatok vo viacerých slovenských mestách.

Bratislavský protest zmení miesto konania

Čo sa týka bratislavského piatkového protestu iniciatívy Za slušné Slovensko, je organizačne pripravený, organizátori už len "dolaďujú" posledné technické detaily. Povedala to hovorkyňa iniciatívy Eva Lavríková, podľa ktorej sa zhromaždenie tentokrát koná o 18:00 na bratislavskom Námestí Slobody, nie na Námestí SNP.

Po siedmich mesiacoch pokračujú
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Za slušné Slovensko)

Zdôraznila, že zostávajú čisto občianskou iniciatívou. Ich ambíciou je „zdôrazniť aj v udalostiach dnešných dní občiansky hlas“„Veríme, že ľuďom stále záleží na tom, čo sa okolo nás deje," povedala Lavríková. Vyjadrila presvedčenie, že reálna účasť ako obvykle prekročí počet účastníkov nahlásených v udalostiach na sociálnych sieťach.

V Bratislave vystúpi medzi iným aj herečka Kristína Tormová, herec Juraj Kemka, novinár Martin Mojžiš, zástupca klimatických protestov a Korben Dallas.

Opäť sa zapoja ďalšie mestá

Protesty budú opäť vo viacerých mestách na Slovensku i v zahraničí - v Bánovciach nad Bebravou, Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici, Bardejove, Bratislave, Čadci, Kežmarku, Košiciach, Leviciach, Prievidzi, Prešove, Žiline, Brne, Londýne, Melbourne a vo Viedni. Iniciatívna o týchto zhromaždeniach informovala na sociálnej sieti.

Po siedmich mesiacoch pokračujú
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Za slušné Slovensko)

Viac o téme: ProtestyZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu