Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Zubár vytrhol chlapcovi (10) rekordne dlhý mliečny zub: To je ale gigant!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PETERBOROUGH - Keď dieťaťu vypadne mliečny zub, v mnohých krajinách je zvykom nechať ho pod vankúšom, kým si poň nepríde zúbková víla. Tak to obvykle chodí takmer u všetkých detí. Určite to ale nie je prípad desaťročného chlapca z Kanady, ktorého mliečny zub sa dostal do Guinnessových rekordov.

Luke Boulton z provincie Ontário si vďaka nedávno vytrhnutému mliečnemu zubu uchmatol miesto medzi Guinnessovými rekordmi. Stal sa totiž držiteľom svetového rekordu v najdlhšom extrahovanom mliečnom zube, ktorého veľkosť je 2,6 centimetra. Zub mu ešte 17. septembra 2019 vytrhol doktor Chris McArthur, pretože za ním už vyrastal nový trvalý zub. Luke si ten mliečny uložil do trezoru, aby ho nechal overiť kvôli rekordu. Jeho otec Craig zo žartu povedal, že je nechutné pomyslieť na to, že taký zub mal niekto v ústach. 

Proces podávania žiadosti o oficiálny zápis do Guinessovej knihy rekordov trval tri mesiace. Navyše bolo potrebné priložiť aj svedecké výpovede, videozáznamy a malý životopis chlapca. Nedávno rodinu kompetentné osoby informovali, že Lukov zub bol zapísaný medzi svetové rekordy, zatiaľ však žiadne oficiálne osvedčenie nedostal. 

Mávate sny o zuboch? Expert prehovoril, TOTO v skutočnosti znamenajú

Chlapec sa okamžite po tom preslávil medzi svojimi kamarátmi a učiteľmi v škole. Teší sa, keď bude môcť ukázať svoj úspech kamarátom a prečítať si svoje meno v knihe svetových rekordov. Predchádzajúci rekord držal desaťročný Curtis Baddie z Columbusu v Ohiu so zubom dlhým 2,4 cm. 

Viac o téme: RekordZub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu