Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Po tomto pobežíte upratať si garáž: Muž objavil medzi starými vecami hotový poklad!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHURCH GRESLEY - Malý čajník, ktorý istý Brit objavil vo svojej garáži, keď z nej vypratával staré veci, takmer skončila v bazári. Nakoniec ho ale nechal oceniť a následne predať v dražbe. Získal zaň neuveriteľných takmer pol milióna libier!

Päťdesiatjedenročný nemenovaný Angličan z mesta Church Gresley v grófstve Derbyshire robil v poriadok v rodinnej garáži, ktorá bola plná škatúľ so starými vecami. V jednej z nich objavil čajník, ktorý kedysi jeho mama vystavovala vo vitríne v ich dome, keď bol ešte malé dieťa. "Do Anglicka ho zrejme priniesol môj starý otec, keď počas druhej svetovej vojny slúžil na Ďalekom východe," povedal nálezca. 

FOTO Po tomto pobežíte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pôvodne zamýšľal čajník darovať miestnemu bazáru, no niečo mu stále hovorilo, aby ho dal najprv oceniť. A dobre urobil. Takto totiž zistil, že vlastne ide o čínsku nádobu na víno pochádzajúcu z osemnásteho storočia, ktorú podľa všetkého používal cisár Qianlog. 

FOTO Po tomto pobežíte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Uplynulý štvrtok sa konala dražba nádoby. Spoločnosť Hansons Auctioneers odhadovala, že sa predá maximálne za 50 000 dolárov, no nakoniec to bolo takmer desaťkrát viac. Presnejšie 495 880 dolárov (424 940 eur), ktoré bol ochotný zaplatiť anonymný kupca z Londýna. "Som veľmi vzrušený, zmení mi to život. Aukciu som sledoval naživo z domu spolu s bratom a ostatnými členmi rodiny," dodal šťastný muž.

Viac o téme: GarážObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu