Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievča (†12) umývali pred pohrebom, keď zrazu ožilo! Po hodine zažila rodina ďalší šok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PROBOLINGGO - Dvanásťročné dievča z Indonézie bolo prehlásené za mŕtve. Podľa lekárov mu zlyhalo srdce. Ukázalo sa ale, že aj lekári sú len ľudia a robia chyby. Školáčka totiž stále žila. "Zmŕtvychvstanie" nastalo pri umývaní jej tela. Všetci zostali v nemom šoku, radosť však netrvala dlho.

Siti Masfufah Wardahová skončila 18. augusta v nemocnici v meste Probolinggo na Jáve, pretože mala problémy so srdcom a cukrovkou. Zrazu prestala dýchať a lekári skonštatovali už len smrť. Krátko nato rodičia prišli vyzdvihnúť telo svojej dcéry, aby ho umyli a pripravili na pohreb. Približne 90 percent indonézskej populácie sú moslimovia a tí veria, že rodiny musia pred pohrebom umyť mŕtve telo.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Zatiaľ čo bolo Sitino telo vo vani, dievča akoby zázrakom ožilo. "Keď sme umývali telo, jej teplota náhle stúpla a otvorila oči. Zistili sme, že jej opäť bije srdce a dokonca sa pohla," uviedol 40-ročný otec Ngasiyo. Rodičia okamžite upovedomili lekárov. Tí zostali v šoku a čo najrýchlejšie prišli do domu rodiny. Ukázalo sa však, že radosť bola predčasná. Masfufah žila len ďalšiu hodinu a napokon umrela. 

FOTO Starenku (83) vyhlásili za mŕtvu, o 10 hodín neskôr ožila! Šokujúce slová kňaza

Z lekárskeho hľadiska sa takéto stavy dejú z dôvodu návratu spontánneho obehu, ktorý je nazývaný aj Lazarov syndróm. Stáva sa to v prípade, keď pacient umrie na zlyhanie srdca. Podľa štúdie uverejnenej v časopise Journal of Royal Society of Medicine sa to vo väčšine prípadov stáva desať minút po smrti.

Viac o téme: PohrebZmŕtvychvstanieIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu