Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Internet obletela FOTO gigantického netopiera: Nie je to žiadny hoax! Takáto je pravda

(Zdroj: Twitter/Alex)

NEW YORK - Stará fotografia gigantického netopiera na Filipínach sa nedávno opäť objavila na internete. Užívatelia Twitteru zostali pri pohľade na záber skutočne ohromení. Zdá sa, že na fotke je zobrazený netopier priam ľudskej veľkosti visiaci zo strechy pred budovou.

Aj keď bola fotografia zverejnená na Reddite ešte v roku 2018, minulý mesiac sa opäť stala hitom internetu. "Pamätáte sa, keď som hovoril o tom, že na Filipínach majú netopiere veľkosti človeka? Áno, presne o tomto som hovoril," okomentoval snímku užívateľ s prezývkou AlexJoestar622, ktorý ju zdieľal.

Mnohí záber označili za strašidelný, iní zase pochybujú o jeho pravosti. Fotka však v skutočnosti nie je falošná ani nijakým spôsobom upravovaná. Podľa webovej stránky Snopes zachytáva živočícha, ktorý reálne existuje. Tento druh mega netopiera, ktorý sa tiež nazýva zlatý ovocný netopier, je filipínskym endemitom. Rozpätie jeho krídel dosahuje až 1,5 metra, vysoký je však iba 30 centimetrov. Vďaka tomu je tento netopier konzumujúci ovocie väčší ako bežné netopiere, ale rozhodne nemá veľkosť človeka, ako uviedol autor príspevku na Twitteri.

Autor fotografie zrejme použil trik, aby sa netopier javil väčší, než v skutočnosti bol. Snímka je teda príkladom fotografickej perspektívy - techniky, ktorá využíva optickú ilúziu, aby objekty vyzerali väčšie, menšie, bližšie alebo vzdialenejšie než reálne sú. Fotky turistov, ktorí "držia" Tádž Mahal alebo šikmú vežu v ​​Pise sú príkladmi fotografickej perspektívy.

Viac o téme: Netopier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu