Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Muž (62) sa nakazil KORONAVÍRUSOM, odniesol si to jeho penis: Prežil hotové utrpenie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Neznámy starší muž z Francúzska infikovaný koronavírusom trpel bolesťami. Lekári zistili, že sa mu v penise v dôsledku ochorenia vytvorili krvné zrazeniny a spôsobili priapizmus, teda dlhotrvajúcu erekciu. Údajne ide o ďalší prejav nákazy koronavírusom.

Šesťdesiatdvaročný Francúz sa infikoval koronavírusom a mal ťažší priebeh, skončil preto v nemocnici. Tam začal trpieť permanentnou erekciou, ktorá trvala štyri hodiny. Podľa lekárov z Centre Hospitalier de Versailles v Le Chesnay neďaleko Paríža išlo o priapizmus, čo je stav, kedy dochádza k nepretržitému stoporeniu penisu, častokrát bolestivému. Dôvodom boli krvné zrazeniny v pohlavnom úde pacienta. Keď zrazeniny blokujú tepny alebo žily, môžu spôsobiť smrteľné infarkty či mozgové príhody. Lekári ale predpokladajú, že ide o prvý prípad, kedy bol priapizmus vedľajším účinkom koronavírusu. 

Muž (62) sa nakazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Muž strávil dva týždne na jednotke intenzívnej starostlivosti. Podľa ošetrujúcej lekárky Myriam Lamamriovej bolo zrážanie krvi u daného pacienta jedným z príznakov ochorenia COVID-19. Zrazeniny potom blokujú srdce, mozog a pľúca. Lekári zatiaľ nevedia, ako presne koronavírus súvisí so zrážaním krvi. Ani dotyčný pacient netrpel priapizmom okamžite. Faktom však je, že tento stav sa u zdravých mužov vyskytuje aj bez príčiny. Francúzovi krv z penisu museli odstrániť pomocou ihly, pretože nepomáhali ani ľadové zábaly.

Infikovanému Jánovi oznámili, že nemá KORONAVÍRUS: Bol to omyl! Teraz varuje ostatných

"Hoci argumenty podporujúce príčinnú súvislosť medzi COVID-19 a priapizmom sú v našom prípade veľmi silné, potrebujeme správy o ďalších prípadoch, ktoré by tieto dôkazy posilnili," uviedli lekári. Akákoľvek forma priapizmu môže spôsobiť dlhodobé poškodenie penisu, preto je potrebné tento problém čím skôr riešiť. O prípade informoval časopis The American Journal of Emergency Medicine

Viac o téme: ErekciaPenisPriapizmusKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu