Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Obavy vo svete narastajú: USA zaznamenali ďalší rekordný nárast prípadov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mic Smith, Courtland Wells/The Vicksburg Post)

WASHINGTON - Spojené štáty opäť hlásia rekordný denný nárast prípadov nákazy koronavírusom, v piatok ich zaznamenali viac ako 66.000. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA na základe údajov zverejnených Univerzitou Johnsa Hopkinsa.

Podľa štatistík univerzity v krajine zaznamenali rekordné prírastky nakazených trikrát za posledné štyri dni. Odborníci sa obávajú, že čoskoro môže nasledovať aj prudký nárast počtu úmrtí. Na Floride, ktorá patrí medzi americké štáty s najvýraznejšími nárastmi za uplynulé dni, v piatok zaregistrovali 10.000 nových prípadov a 93 úmrtí. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pre rekordné počty mŕtvych v štátoch Florida či Texas začala v krajine taktiež stúpať aj úmrtnosť, ktorá mala za posledné obdobie značne klesajúcu tendenciu. Podľa Bieleho domu je však hlavnou príčinou nárastu prípadov fakt, že v krajine začali viacej testovať na koronavírus.

Americký prezident Donald Trump, ktorý všeobecne nenosí rúško na verejnosti, uviedol pred návštevou vojenskej nemocnice, že zranených vojakov pravdepodobne navštívi s prekrytými ústami a nosom.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

Na Floride začali postupne otvárať zábavný Walt Disney World

V americkom štáte Florida v sobotu opätovne otvorili dve časti zábavného parku Walt Disney World pre limitovaný počet návštevníkov, píše agentúra Reuters. Rozhodnutie spustiť prvú fázu znovuotvorenia parku prišlo aj napriek tomu, že Florida je momentálne jedným z epicentier nákazy koronavírusu v Spojených štátoch.

Za posledné dva týždne tam hlásili približne 109.000 nových prípadov, čo je najviac spomedzi všetkých amerických štátov za toto obdobie. Návštevníci, ako aj zamestnanci parku, museli nosiť rúška a dodržiavať odstup od ostatných ľudí, či už na kolotočoch alebo mimo nich. Taktiež si museli nechať zmerať teplotu pred vstupom.

Medzi bariéry vyznačujúce rady na čakanie boli nainštalované plexisklá a na zem boli nakreslené značky, ktoré určujú, v akých rozostupoch majú ľudia stáť. Park zamestnáva približne 77.000 ľudí.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyWashingtonKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu