Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Keď mladík zbadal, čo mu vletelo do domu, ostal zdesený: Mega hmyz na FOTO

(Zdroj: Twitter/ezequiel)

CÓRDOBA - V argentínskom meste Córdoba sa objavil gigantický moskyt, ktorý pripomína hmyz z filmu Jumanji. Fotku uverejnil Ezequiel Lobo, ktorému to vletelo cez okno do domu. Hmyz sa snažilo identifikovať už viacero odborníkov. Väčšina tvrdí, že by mohlo ísť o neškodný druh.

Ezequiel sa na internete podelil s hrôzostrašným záberom. Do jeho domu vletel obrí moskyt. "Vletel dnu ako úplný majster, moja mama okamžite spanikárila a postriekala ho raidom," prezradil vo svojom príspevku. Na internete nenašiel nič podobné, preto si myslí, že je to možno nejaký zmutovaný druh. "Buď je to nový druh z Černobyľu, alebo som sa ocitol v Jumanji," dodal Lobo.

Vyzval preto ostatných, aby mu pomohli identifikovať záhadný druh moskyta. "Ten malý na pravej strane je aedes aegypti a môže prenášať horúčku dengue, žltú zimnicu či ziku. Na ľavej strane je obrovská psorophora ciliata a nič také nespôsobuje," uviedol jeden užívateľ. Jeho slová potvrdila aj expertka na hmyz Michaela Reiskindaová. Psorophora ciliata sa zvyčajne vyskytuje po záplavách alebo povodniach vo východnej časti Spojených štátov. "Jeho uhryznutie môže bolieť, ale zvyčajne neprenáša choroby. Z tohto dôvodu predstavuje riziko iba pre alergikov," vysvetlila. 

Odborníci z Floridskej univerzity, kde sa tento druh vyskytuje bežne, potvrdili, že psorophora je skutočne "povodňovým“ komárom". Často kladie vajcia na nízko položených miestach s vlhkou pôdou a trávnatým porastom. Keď sa tieto oblasti zaplavia po období sucha, vajcia sa vyliahnu a rodí sa tak veľké množstvo dospelých moskytov. 

Viac o téme: Komár Moskyt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu