Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Žena (45) stroskotala na mori: Neuveríte, vďaka čomu prežila

Kushila Steinová
Kushila Steinová (Zdroj: Facebook/Kushila Stein)

WELLINGTON - Turistka z Nového Zélandu strávila dva dni v Egejskom mori ako stroskotankyňa v malom gumovom nafukovacom člne. Štyridsaťpäťročná Kushila Steinová sa živila len hŕstkou lízaniek a pomohli jej taktiež plastové tašky, ktoré použila, aby sa aspoň čiastočne udržala v teple. Po 37 hodinách v člne ju v nedeľu po intenzívnom pátraní zachránila grécka pobrežná stráž, ktorá ju našla približne sto kilometrov severne od Kréty.

Matka stroskotankyne Wendy Steinová povedala novozélandským novinárom, že dcére zrejme zachránila život skutočnosť, že ako skúsená námorníčka mala povedomie o prežití na mori. Na hlavu si uviazala červenú tašku a snažila sa aj zrkadielkom, slúžiacim k odrazu slnečných lúčov, upútať pozornosť. 

Rybári (29, 30) sa vydali na lodi na more: Na chvíľu zatvorili oči a prišla rana! Neverili tomu, kde sú

Pôvodne Steinová pomáhala jednému Britovi, uvedenom v médiách len krstným menom Mike, prepraviť asi desaťmetrovú jachtu z juhu Turecka do Atén. Počas tejto plavby sa v piatok rozhodla "pretiahnuť si nohy", a tak sa v člne vypravila na ostrov Folegandros. Pri spiatočnej ceste z ostrova na jachtu ale prišla o jedno veslo a silný vietor ju zavial na šíre more.

To, že je nezvestná, ohlásil majiteľ plachetnice gréckych úradom v sobotu ráno. Do pátrania sa zapojilo šesť plavidiel, vrtuľník aj podmorský dron. Kushila medzitým v obave, že neprežije, napísala matkino meno a kontaktné údaje na bok člna. Záchranári ju nakoniec objavili na pol ceste medzi Folegandros a Krétou a prepravili dehydrovanú do nemocnice. "Stále mám jednu lízanku, ktorá mi zostala pre teba, mami," odkázala matke podľa webu denníka The New Zealand Herald.

Viac o téme: TuristkaStroskotanieEgejské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu