Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Manželia sa kochali výhľadom na krásne jazero: Vtom zastali, čo to, preboha, pláva v jazere?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: youtube/The AIO Entertainment)

V médiach sa znovu objavili "zaručené" zábery najznámejšej škótskej príšery z jazera Loch Ness. Ich autormi sú manželia, ktorí trávili prázdniny v Škótskej vysočine a zvláštny útvar plávajúci na hladine jazera si všimli iba náhodou. So svojím videom prichádzajú v čase, keď vedci pripravujú výsledky štúdie vzoriek DNA odobratých z jazera.

Gloria a Ian Davidsonovci navštevujú okolie Lochnesského jazera veľmi často. Keď tam zavítali minulý utorok, podarilo sa im zočiť mýtické stvorenie známe  ako Nessie. Aspoň to teda svorne tvrdia. Ich zábery pochádzajú zo zálivu Urquhart, odkiaľ vraj asi minútu sledovali, ako pláva po hladine. "Vždy sa radi pozeráme na jazero. Hľadí naň toľko očí a každý si želá uvidieť ju. A nám sa to podarilo," nadchýna sa Gloria. 

Prekvapujúci objav v Lochnesskom jazere: Profesor tvrdí, že príšera môže byť skutočná!

K pozorovaniu došlo okolo pol druhej popoludní, keď sa manželia po obede presúvali autom vedľa jazera. "Manžel šoféroval a ja som ju zbadala zo sedadla spolujazdca. Okamžite zastavil a sledovali sme ju. Bola od nás vzdialená asi tristo metrov, bolo to úžasné. Jasne som videla jej krk aj chrbát, bola čierna. Plávala asi minútu, potom zmizla. Uvideli sme niečo, čo nemôžeme vysvetliť. Bolo to však živé a určite to nemohol byť tuleň," pokračuje seniorka. 

VIDEO Manželia sa kochali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/The AIO Entertainment)

Pozorovanie lochnesky Davidsonovcami sa radí k siedmim ďalším, ktoré boli zaznamenané od začiatku tohto roku na zozname Loch Ness Monster Sightings Register. Prvé sa objavilo koncom januára, to ostatné pred pár týždňami. Profesor Neil Gemmell z novozélandskej Univerzity v Otagu spolu so svojím tímom už v minulosti odoberali vzorky vody z jazera z troch rôznych hĺbok. Zhromaždili tak vzorky DNA, ktorú zanechávajú vo vode všetky živočíchy z kože, šupín, peria, kožušín a výkalov. Odbery boli neskôr preskúmané v laboratóriach na Novom Zélande, v Austrálii, Dánsku a Francúzsku. Presné výsledky ešte neboli zverejnené a známe je zatiaľ iba to, že jeden z nich obsahuje údaje, ktoré sú sporné. "Nachádza sa v hĺbke jazera niečo tajomné? Záleží na tom, čomu veríte. Testovali sme každú hypotézu. O troch z nich môžeme povedať, že nie sú správne, ale jedna z nich by mohla vyjsť," uviedol Gemmell. 

Viac o téme: ŠkótskoLoch nessZáhadaLochnesska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu