Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prekvapujúci objav v Lochnesskom jazere: Profesor tvrdí, že príšera môže byť skutočná!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Vedci zozbierali vzorky DNA, ktoré v škótskom jazere Loch Ness zanechali rôzne živočíchy. Ich výskum dokazuje, že stará legenda o lochnesskej príšere môže byť skutočnosťou. Profesor Neil Gemmell dúfa, že všetky podrobnosti o štúdii zverejnia už budúci mesiac.

Výskumníci odobrali vzorky DNA z troch rôznych hĺbok jazera Loch Ness. Vzorky pochádzali z kože, šupín, kožušiny a výkalov živočíchov. Následne ich poslali do laboratórií na Novom Zélande, v Austrálii, Dánsku a Francúzsku. Profesor Neil Gemmell z Univerzity of Otago na Novom Zélande tvrdí, že výsledky môžu boli skutočne prekvapujúce. 

Školáčka (12) mala odfotiť monštrum v jazere: Experti jasajú, najlepšie FOTO za 12 rokov!

Zároveň dúfa, že bližšie informácie o výsledkoch DNA vzoriek uverejnia už budúci mesiac. Naznačil, že populárna teória o existencii lochnesskej príšery môže byť pravdivá. Podľa nej lochneska vyzerá ako dlhosrstý plesiosaurus, ktorý prežil dokonca aj dinosaurov. 

Prekvapujúci objav v Lochnesskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foxnews.com)

Ďalším, pravdepodobnejším vysvetlením, je, že lochnesská príšera je v skutočnosti jeseter alebo obrovský sumec žijúci v jazere. "Je na tom niečo hlboko tajomné? Záleží na tom, čomu veríte," dodáva Gemmell.

Viac o téme: LochneskaLochnesská príšera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu