Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Mŕtvy mladík ležal v rakve, zrazu ožil! VIDEO zmŕtvychvstania s nečakaným rozuzlením

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Kenya News Alerts TV)

JOHANNESBURG - V Juhoafrickej republike údajne došlo k zmŕtvychvstaniu! Aspoň to tvrdí miestny kazateľ cirkvi Alleluia Ministries International. Počas podivného rituálu uprostred rušnej ulice v Johannesburgu podľa vlastných slov priviedol späť k životu mŕtvolu mladíka ležiaceho v rakve. O zázraku sa dá ale hovoriť iba do chvíle, kým sa do prípadu neobul právnik zastupujúci pohrebné spoločnosti.

Video zachytáva dav, ktorý obkolesuje rakvu s nebožtíkom. Je ním muž menom Elliot, ktorý údajne zomrel pred tromi dňami. V truhle ležal v bielom obleku a s otvorenými ústami. Kazateľ Alpha Lukau ho vyzýva, aby sa prebral a ľudia v napätí čakajú, čo sa bude diať. Kazateľ sa na udalosť naozaj svedomito pripravil; nechýbalo dramatické ozvučenie a pre istotu hovoril po anglicky, aby mu miestni nerozumeli. 

Mŕtvy mladík ležal v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Kenya News Alerts TV)

"Tento muž je mŕtvy tri dni a tu sú jeho príbuzní," vysvetľuje Lukau do mikrofónu a ukazuje na hŕstku utrápených stojacich vedľa zosnulého. Nejaká žena, ktorú predstavil ako manželku, dokonca prejaví plačlivú emóciu. Nie však na dlho. Jej kvílenie sa razom zmení na radosť, pretože mladík, čuduj sa svete, naozaj ožil! Na záberoch sa dvíha z rakvy za hlasného jasotu divákov.

Predstavitelia cirkvi Alleluia Ministries International boli na rituál svojho pastora mimoriadne pyšní iba do chvíle, kým si pohrebníctva, ktorých služby boli zneužité, nenajali právnika. Majiteľ márnice, ako aj prenajímateľ pohrebného auta a predajca rakiev trvajú na tom, že bolo zneužité a poškodené ich dobré meno. Cirkev, ktorej je Lukau členom, zmenila rétoriku a teraz tvrdí, že nebohý mladík vlastne nikdy nezomrel, len bol v kóme a počas pohrebu sa prebral. Celý prípad bude mať súdnu dohru. 

Viac o téme: PohrebMŕtvolaJuhoafrická republikaZmŕtvychvstanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu