Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveríte, čo má na sebe Poľka (30) najradšej: FOTO na vlastné riziko, chce inšpirovať aj ostatné

Poľka sa prestala holiť Zobraziť galériu (6)
Poľka sa prestala holiť (Zdroj: FB/Kaya Szulczewska Blog)

VARŠAVA - Keď mala Kaya 16, udržiavala si hladkú pokožku. Nie preto, že by sa jej to žiadalo, ale preto, že to tak robili aj jej rovesníčky. Jedného dňa videla na sociálnej sieti ženy, ktoré sa neholia vôbec. Navyše, každá z nich si za svojím životným štýlom stála. Neuveríte, v čo dúfa dnes už 30-ročná Kaya.

Keď bola Kaya Szulczewska (30) z Varšavy v tínedžerskom veku, snažila sa prispôsobiť spoločnosti. V šestnástich rokoch si preto pravidelne holila rôzne partie svojho tela. Poľke však tlak, ktorý na ňu vyvíjali rovesníčky, prekážal.

Kaya Szulczewska (30)
Zobraziť galériu (6)
Kaya Szulczewska (30)  (Zdroj: FB/Kaya Szulczewska Blog)

Cítila, že kozmetické produkty určené na holenie jej dráždia pokožku a rôzne depilačné metódy boli pre ňu veľmi bolestivé. Navyše, drobné rany spôsobené holením sa jej zapaľovali a niekedy aj hnisali.

Kaya Szulczewska
Zobraziť galériu (6)
Kaya Szulczewska  (Zdroj: FB/Kaya Szulczewska Blog)

Navyše jej však vadilo, že hladká pokožka jej nikdy nevydržala dlho a celý proces tak musela opakovať, čo jej zaberalo veľa voľného času. „Holenie bolo drahé a zaberalo mi veľa času. Chĺpky mi aj tak zakrátko dorástli. Stále som si ale myslela, že je to nevyhnutné a že to nemôže byť inak,“ spomína Kaya.

Kaya Szulczewska s partnerom
Zobraziť galériu (6)
Kaya Szulczewska s partnerom  (Zdroj: Kaya Szulczewska )

Keď na Instagrame videla ženy, ktoré sa propagujú tým, že sa vôbec neholia, našla v nich chýbajúcu inšpiráciu. Kayu podporila aj matka Sylwia, s ktorou zahodili svoje žiletky do koša. Spomína, že to bolo nesmierne oslobodzujúce a prirodzený životný štýl sa zapáčil aj jej matke a otcovi.  

Poľka sa prestala holiť.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Kaya Szulczewska Blog)

 „Ochlpenie je prirodzenou súčasťou ženského tela, rovnako ako vlasy,“ tvrdí dnes 30-ročná Kaya s tým, že svojím životným štýlom šetrí aj životné prostredie, pretože nepotrebuje žiadne holiace peny či žiletky.


Čítajte aj: Kráska (24) zverejnila na internete dokonalé FOTO: Ľudia ju za to nenávidia, vyhrážky smrťou


Kaya Szulczewska (30)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Kaya Szulczewska )

Poľka dúfa, že tak ako ju v minulosti inšpirovali ženy na sociálnej sieti, aj ona bude inšpiráciou pre ďalšie. Samozrejme, často čelí aj negatívnym komentárom, no ťažkú hlavu si z nich nerobí. „Nemá cenu sa nimi zaoberať,“ povedala blogerka.   

Viac o téme: OchlpenieHolenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu